Polovina sezóny je za námi a soutěže se překlápějí do finálových částí.

V Českém poháru žákyň jsme pořadatelství kvalifikačního turnaje proměnili v postup do 1. sedmičky české části. 1. kolo se nám nevydařilo. Jediná výhra znamenala sestup do 2. skupiny. Hlavním úkolem pro 2. kolo bylo zajistit si před vánoční pauzou udržení v jedné ze tří finálových osmiček. Bonusovým úkolem pak prodrat se do 2. osmičky. Oba cíle byly splněny a v lednu 2019 zahajujeme uprostřed startovního pole a čekají nás 3 finálová kola. Nechceme dopustit sestup do 3. skupiny, a naopak se pokusíme atakovat skupinu elitní.

V krajském přeboru je tradičně hlavním úkolem zajistit si postup na Mistrovství ČR. Po třech kolech (2. místo, 1. místo a 3. místo) držíme postupovou 2. příčku. Budeme muset ještě zabrat, abychom pozici udrželi, nebo raději ještě vylepšili.

Základ tréninkové skupiny tvoří 16 hráček (Majda Hrdličková a Pavlína Kovářová v průběhu podzimu skončily). Katka Martínková a Anička Čechurová dílem trénují s týmem 1. ligy kadetek. Na konci sezony stárnou do kadetek ještě Zuzka Lohrová, Adéla Jelínková, Evelína Přibáňová a Aneta Slánská. Bára Pospíšilová, Eva Svobodová, Nela Obrtlíková, Tereza Krauzová a McKenzie Gibson trénují v kadetské kategorii trvale a tým doplňují pouze na některých turnajích. Julie Blasczyková, Tereza Korčáková, Aneta Freislebenová, Tereza Hladíková, Ami Pížová, Barča a Kája Fryšovi, Katka Jandová, Katka Blabolová a Majda Hellmayerová jsou mladší, nebo prvním rokem starší žákyně a jejich hlavní soutěží je Pohár nadějí.

V něm jsme po 4 kolech (2x 1. místo a 2x 2. místo) na vedoucí pozici. Podstatné je, že se nám daří do turnajů pravidelně a v hojném počtu zapojovat holky z tréninkové skupiny mladších žákyň.

Julie Blasczyková, Tereza Korčáková, Aneta Freislebenová a Tereza Hladíková se udržují v širším výběru KCM (krajském centru mládeže), pokusí se zabojovat o nominaci na letošní Olympijské hry dětí a mládeže a reprezentovat v závěru sezony nejen klub, ale i Plzeňský kraj.