Do podzimní části volejbalové sezony 2018/2019 v soutěži krajského přeboru žen vstoupilo družstvo žen se sedmnácti hráčkami na soupisce. Můžeme říci, že ve srovnání s uplynulými hubenějšími léty, je personální základna žen volejbalového družstva „Lokomotivy C“ stabilnější. Vedle stávajících zkušených hráček se podařilo získat mladé naděje z jiných plzeňských i mimoplzeňských klubů, které hru při zápasech, ale i při trénincích oživily a celému týmu tak pomohly k lepším výkonům. Některé z nových posil jsou zatím jen na hostování, ale stávající hráčská základna věří, že nové posily v týmu zdomácní a budou mít chuť za tým „Lokomotivy C“ hrát i v nadcházejících sezonách.

V současné době za tým „Lokomotivy C“ hrají: Blanka Beranová, Petra Braunová, Tereza Baumruková, Olga Burešová, Gabriela Boušová, Veronika Holoubková, Kateřina Hüblová, Petra Kozáková, Michaela Lauseckerová, Lucie Paroubková, Olga Petríková, Eva Poláková, Petra Svatošová, Markéta Šnebergerová, Jitka Štorková, Natálie Vlasáková, Daniela Vodičková.

K výkonům v první části soutěže lze konstatovat, že družstvo dokáže odehrát velmi dobré zápasy s kvalitním výkonem všech hráček na hřišti. Za velmi pěkné zápasy lze označit např. podzimní zápasy v Kladrubech či doma s týmem z Klatov. Zde se ukazuje, jak je dobré mít širší kádr hráček, kdy zejména mladší hráčky svým dobrým výkonem odpolední zápasy podrží. Na druhou stranu máme za sebou i některé nevyvedené zápasy, ve kterých se nedaří bojovností a větší pohyblivostí zvrátit negativní stav setů a výsledek zvrátit ve svůj prospěch. Po první části soutěže tak tým žen „Lokomotivy C“ přezimuje v tabulce na šestém místě s osmnácti body, a to s pouhou ztrátou dvou bodů na v tabulce čtvrtý tým soutěže.

Závěrem ohlédnutí za první polovinou soutěže krajského přeboru žen v Plzeňském kraji lze konstatovat, že naším hlavním cílem bude umístění týmu ve středu tabulky, ideálně na třetím místě, s tím že se na výkonech týmu budou podílet všechny hráčky soupisky, které mají chuť hrát.

Napsala: JUDr. Olga Petríková, LL.M., vedoucí družstva