Na jaře 2018 přestoupilo z přípravky 18 hráček do prvního ročníku mladších žákyň. Mimo dvou se všechny zúčastnily soustředění v Žihli. Bohužel to bylo asi první a poslední soustředění v této lokalitě. Přestože se nám tam líbilo, tak provozovatel poskytl náš termín jinému oddílu. Tak to v životě chodí.

    Letošní sezónu jsme  pojali trochu jinak, než jsme byi zvyklí v minulých letech. Tréninky máme tak,jak v minulém roce třikrát týdně - dvakrát volejbal a jedenkrát  všestrannou přípravu . Nové  je to, že volejbalové tréninky vede zkušený mládežnický trenér, autor několika publikací o trénování mládeže a současný trenér našich extraligových juniorek Aleš Novák. Při trénincích mu asistují Jaroslav Šmíd, Mirka Nohovcová, Monika Heidebergerová , Michal Kepl  a Eliška Konečná. V soutěžích nám pomáhají koučovat Petra Svatošová a Michala Nekolová.  Zatím klademe při  trénincích důraz na herní činnosti jednotlivce - zkrátka učení jednotlivých volejbalových dovedností. Problémem skupiny je nevyrovnanost jednotlivých hráček.  Některým to jde podstatně lépe, některým  trvá dlouho zvládnutí činností a některé to zatím nezvládly. Během podzimu  doplnila skupinu děvčata , která přišla pozdě do přípravky a věkově patří k nám. Je na nich vidět ,  že přípravkou neprošla. A tak někdo to zvládne, někdo ne a po pár trénincích končí. 

      Děvčata hrají Městský přebor trojic a Krajský  přebor čtveřic. V obou soutěžích jsou naše nejlepší  družstva  kolem třetího až pátého místa.  Rozhodně v této kategorii netlačíme na výsledek.  Na druhou stranu děvčata by měla mít chuť se poprat a chtít vyhrávat.