23.06.2019 - 28.06.2019 se uskuteční Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky a to v Liberci a Jablonci nad Nisou. Mimo jiné sporty se her zúčastní i mladé volejbalistky, volejbalisté a hráči, hráčky plážového volejbalu. Šestkový turnaj je určen pro dívky narozené po 1.7. 2004 a mladší s trvalým pobytem v Plzeňském kraji.Plzeňský krajský volejbalový svaz pověřil organizováním příprav dívek skupinu trenérů: Aleš Novák, Aleš Straka, Josef Forejt a Petra Konopíková.

             První kemp se uskutečnil od pátku 16.listopadu až neděle 18.listopadu v prostorách Sportovního gymnázia Plzeň. Srazu se zúčastnilo 25 hráček. Největší zastoupení měl oddíl 15.ZŠ v Plzni /13 hráček/, velké zastoupení měl i domácí oddíl Lokomotiva Plzeň /8 hráček/, 3 hráčky vyslal oddíl SK Volejbal Klatovy a mateřským oddílem poslední hráčky byly TJ Rokycany. Během tří dnů jsme odtrénovali 4 tréninky /11 hodin/.

            22.prosince jsme pozváni na turnaj do Českých Budějovic a 26.-28.prosince pojedeme do Brna na tradiční vánoční turnaj KCM – Memoriál Vaška Fabiánka, kde bychom měli změřit síly s jinými KCM.

Aleš Novák

Trenér KCM Plzeňského kraje