POHÁR NADĚJÍ – 12.-13.LEDNA 2019 – LOKOMOTIVA PLZEŇ

Již pátým kolem pokračoval Pohár nadějí, tentokrát v hale Lokomotivy Plzeň. Využili jsme domácího prostředí s podporou fanoušků (kterým tímto děkujeme) a obsadili na turnaji 1. místo.

Po prvním pohledném zápase proti Karlovým Varům (2:0) jsme zvládli i druhé utkání s Orionem Praha (2:0). Naopak třetí duel s Olympem Praha se nám příliš nevydařil, vytvořili jsme příliš mnoho vlastních chyb, a přestože jsme druhý set přeci jen získali, nakonec se radoval soupeř (1:2). Sobotu uzavřely dva snazší zápasy s Děčínem (2:0) a Sokolovem (2:0), ve kterých si zahrála řada mladších žákyň. Těm patří velká pochvala za skvělou podporu a zajištění služby u zapisovatelských stolků. Zároveň děkujeme rozhodčím, tentokrát i z řad starších žákyň, za pomoc s řízením turnaje.

V neděli jsme se nejprve trochu protrápili k výhře nad Šanovem (2:0), abychom turnaj vítězně uzavřeli krásným zápasem proti Žatci (2:1). V první setu nás soupeř přetlačil hlavně na podání a v polovině druhého to s námi nevypadalo vůbec dobře. Ale sebrali jsme se, začali lépe bránit i přihrávat a přestali kazit servis. Pomohla i střídání a šlo se do třetího. I v něm nám soupeř těsně před koncovkou odskočil. Tentokrát střídání zafungovala ještě lépe a závěr tak patřil nám.

Ziskem 18 bodů v turnaji jsme si upevnili 1. příčku i v celkovém průběžném pořadí dlouhodobé soutěže. Do konce scházejí 3 kola a my bychom rádi tuto pozici uhájili. Děkujeme, jestli nám držíte palce. Příští kolo za měsíc pořádají Karlovy Vary.

Tým Lokomotivy v základu tvořily: Kája Fryšová (N) a Anet Freislebenová (N), Julča Blascziková (S), Bára Fryšová (S,B), Ami Pížová (S) a Majda Hellmayerová (S,U), Terka Hladíková (U), Terka Korčáková (B) a Kačka Jandová (B) a Kačka Blabolová (U), která bohužel před nedělí odstoupila ze zdravotních důvodů.

Ze skupiny mladších žákyň se na kurtech objevily: Markét Beranová (B), Johy Bečková (N), Barča Šípková (N), Anet Valentová (S), Verča Vítová (L), Sára Klimtová (S), Bára Seifertová (B) a Julča Drahošová (S), což je vytvoření nového rekordu v propojení „stržek“ a „mlžek“.

Jako rozhodčí z řad žákyň se představily Áďa Jelínková, Kačí Martínková a Anet Slánská.

Ještě jednou, všem patří poděkování za bezvadné zvládnutí turnaje.