Pátek 8.2.´19
13:30 Předzápasový trénink 
15:30 Odjez do Jablonce nad Nisou 
Sobota 9.2.´19
1.zápas 10:00 Plzeň - Liberec 1:3 (-21, 13, -21, -22)
Dva nejsilnější týmy této skupiny se potkaly hned na začátku turnaje. Je třeba poznamenat, že kvalita utkání byla vysoká. V průběhu celého zápasu rozhodovaly ve většině případů body než chyby. To dodalo na atraktivitě. Opírali jsme se o kvalitní servis a přihrávku. Útočně nejvýraznější byla Deni Mentlová, která byla stavební pilíř našeho útoku ve všech zápasech. Podařilo se nám ubránit dvě ze třech výrazných útočnic Liberce, bohužel jedna z nich, Lucie Šulcová, nás "školila" až do konce. V zápase rozhodovaly maličkosti. Nevynucené chyby na servisu v pěti za sebou jdoucích rotacích ve čtvrtém setu byly osudné a odcházíme poraženi. 
2.zápas 16:00 Plzeň - Šternerk 3:0 (15, 20, 22)
Zápasu předcházela krátka porada. Hráčky už měly plno vlastních poznatků o soupeři ze zápasu proti Lanškrounu, který si nasledovaly. Základní info jsme dokázali plnit. Výrazně jsme si pomohli servisem, přidali jsme vysoké procento na příjmu. Dokázali jsme ubránit největší útočnou sílu soupeře (Ema Kneiflová). Zápas jsme měli v podstatě po celou dobu pod kontrolou. 
Den pro hráčky skončil večeří, trenérský tým se ještě snažil navnímat hru zítřejšího soupeře - týmu Lanškrouna.
Neděle 10.2.´19
3.zápas 10:00 Plzeň - Lanškroun 3:2 (19, -19, -28, 18, 10)
V posledním zápase nás čekal soupeř s hodně nestandardní hrou. Předzápasová porada se proto týkala víceméně vlastní hry. Navzdory tomu nás tým Lanškrouna výrazně trápil až do konce. Naší hru opustila přihrávka, těžce jsme se orientovali v obraně. Chladná hlava, trpělivost a kondiční připravenost nakonec překlopila misku vah na naší stranu. 
 
Dovolím si tvrdit, že týmy z "české části (+Brno, které hrálo v čeké části)" mají vyšší kvalitu. Základní část je připravila lépe tím, že tuhle skupinu hrálo pět kvalitních a relativně vyrovnaných týmů. Jednotlivé turnaje to jasně potvrzují. V první skupině dominovali Liberec s Plzní, druhou ovládli Olymp s Brnem, třetí vyhrál Chodov. 
 
 
Brečka J.