Druhý březnový víkend se žákyním vydařil.

Již v sobotu začalo poslední finálové kolo letošního ročníku Poháru nadějí. V plné sestavě a s velkým bodovým náskokem v tabulce jsme se rozhodli sehrát turnaj v novém systému 2-4 a v úvodu prvního zápasu s Orionem to byl trochu chaos. Po výměně stran už jsme ale začali fungovat a otočili vývoj utkání na 2:1. Ani v dalším průběhu jsme se nebáli testovat, takže se vydatně točila sestava a proti Sokolovu si dokonce zahrála kompletní šestka mladších žákyň, v rámci přípravy na kvalifikační turnaj MČR. V sobotu večer nás navíc opustilo hned 5 hráček, které odjely s Milanem bojovat na KP do Rokycan a neděli dohrávalo jen 8 holek. Přesto jsme v průběhu turnaje nenašli přemožitele a ovládli poslední kolo i celkové bodování dlouhodobé soutěže. Závěrečný zápas s nahecovaným Žatcem, který bojoval o stříbrné medaile, byl správným vyvrcholením celé soutěže. V hluboké defenzivě jsme ztratili první set, ale holky se semkly a zvýšeným důrazem převrátily vývoj zápasu naruby (2:1). Letos tedy prvoroční žákyně vybojovaly zlaté medaile v Poháru nadějí a po krátké odmlce vrátily titul znovu do Plzně.

Tento víkend hrály: Anet Freislebenová (N,U), Terka Hladíková (N,U), Julča Blasczyková (S), Terka Korčáková (B), Majda Hellmayerová (S,U), Ami Pížová (S), Bára Fryšová (S,B), Kája Fryšová (N,L), Káča Jandová (B), Kačka Blabolová (U,B) a z mladších Maky Marková (B), Verča Vítovcová (L,S) a Barča Šípková (N).

 

V Rokycanech se v neděli uskutečnilo předposlední kolo KP-žákyň, které kromě bodů přineslo i rozdělení skupin pro finálový turnaj.

Tým „A“ hrál ve složení: Terka Krausová (N), Anča Čechurová (U), Nelča Obrtlíková (S), Meky Gibson (B), Evelína Přibáňová (S), Zuzka Lohrová (B), střídající Kája Fryšová (L) a Julča Drahošová (S). Po výhrách nad týmem „B“ a družstvem 15.ZŠ v Plzni, jsme podlehli výběru Klatov „A“ a obsadili 2. místo na turnaji. Tím se „A“ družstvo osamostatnilo na 1. příčce průběžného pořadí, ze kterého bude v posledním kole hájit 5- ti bodový náskok právě před „A“ týmem Klatov.

Tým „B“ se představil ve složení: Anet Slánská (N), Majda Hellmayerová (S,U), Kačka Martínková (S), Barča Fryšová (B), Káča Jandová (B), Kačka Blabolová (U), Anet Valentová (S) a Markét Beranová (B). Družstvo dokázalo překousnout úvodní prohry s týmy Loko „A“ a Klatov… a vybojovat těsné vítězství ve 3. setu v utkání s 15.ZŠ v Plzni. Tím poslalo tohoto soupeře do barážového utkání a udrželo 1. skupinu krajského přeboru pro finálový turnaj, který se bude hrát za 14 dní v Klatovech.

V barážovém utkání pak Sokol Město Touškov, který je úzce propojen s Lokomotivou Plzeň, dokázal 15.ZŠ v Plzni rovněž porazit 2:1 a přisoudil jí tak (téměř jistě) 3. příčku v letošním ročníku KP-žky.

Složení 1. skupiny pro finálový turnaj tedy vyhlíží následovně: Klatovy „A“, Lokomotiva „A“, Lokomotiva „B“ a TJ Sokol Město Touškov.

Všem hráčkám gratulace a veliký dík za práci, kterou odvádějí v tréninku… a jejíž výsledky pak mohou předvádět v zápasech.