Ve dnech 17.-20.4. 2019 jsme na domácí půdě Sportovního gymnázia v Plzni pořádali finálový turnaj nejlepších šesti týmů Extraligy kadetek. Velice dobře jsme zvládli základní skupinu a po dvou vítězstvích postoupili do semifinále. KP Brno bylo bohužel nad naše síly, a tak nás čekal souboj s PVK Olymp Praha o třetí místo. Průběh utkání byl velice vyrovnaný, ale nakonec jsme soupeřkám podlehli 1:3. Do turnaje jsme šli s jasným cílem získat medaili a čtvrté místo je pro nás zklamáním.

                Velké poděkování patří Sportovnímu gymnáziu v Plzni za skvělé podmínky, které nám vytvořilo pro uspořádání finálového turnaje. Děkujeme paní ředitelce Mgr. Mileně Majerové i třídní učitelce 3.A. Mgr. Petře Lokajíčkové, že nás přišly povzbudit na domácí utkání, panu Mgr. Lukáši Lintimmerovi, který fandil v průběhu celého turnaje a pomohl při předávání cen na medailovém ceremoniálu. Poděkování patří i týmu fyzioterapeutů, které se starají o hráčky v rámci gymnázia a fyzioterapeutce Bc. Barboře Votíkové. Do Letošního finálového turnaje byly připravené všechny hráčky a neomezovala nás žádná zranění.

Hráčky v průběhu sezóny odvedli velký kus práce a dokázali jsme porážet i ty nejlepší týmy. Veronika Virtová dostala cenu za nejlépe přihrávající hráčku a Lucie Švejnohová za nejlépe podávající hráčku turnaje. Obě dvě oceněné hráčky se hned po finálové turnaji zapojily do přípravy s reprezentačním družstvem RD 2002 a dostaly se i do závěrečné nominace na mezinárodní utkání s Polskem, kde dvakrát zvítězili 3:1 a 3:0.

Děkujeme všem fanouškům, rodičům, Sportovnímu gymnáziu v Plzni a vedení Volejbalu Plzeň za podporu v sezóně 2019/2020.

 

                                                                                                                             Mgr. Petra Konopíková