Žákyně Lokomotivy Plzeň uzavřely sezonu 5. místem na finálovém turnaji Mistrovství České republiky. Do Přerova tým přijel ve složení: kapitánka Tereza Krausová (N), Barbora Pospíšilová (S), Nella Obrtlíková (S), Eva Svobodová (U), Julie Blasczyková (S,B,U), Tereza Korčáková (B), McKenzie Gibson (B), Kateřina Martínková (S), Adéla Jelínková (N), Aneta Slánská (N), Zuzana Lohrová (B) a Aneta Freislebenová (N,U). Po pátečním dopoledním testování a slavnostním zahájení se konečně začalo hrát.

 

24. 5. 2019, 15:15           Lokomotiva Plzeň – Olymp Praha             2:1 (19,-18,7)

Prvním soupeřem byl pražský Olymp. Po dobrém začátku a pohlídaném prvním setu, jsme výrazně polevili na přihrávce, začali kazit podání a stejným způsobem ztratili druhou sadu. Nástup do prodloužení se nám však povedl výborně a o vítězi bylo rychle rozhodnuto.

 

24. 5. 2019, 17:45           Lokomotiva Plzeň – SK Hlincovka             1:2 (12,-23,-14)

Úvod druhého zápasu s jihočeskou Hlincovkou byl velmi podobný. Jen první set byl hladší a druhý o něco těsnější.. ale srovnání nabudilo soupeře k výbornému výkonu, takže jsme přes viditelné zlepšení na výhru v prodloužení nejtěsnějším rozdílem nedosáhli.

 

25. 5. 2019, 09:45           TJ Kralupy – Lokomotiva Plzeň                  0:2 (-22,-24)

Po pátečních ztrátách jsme se zařekli, že podobné polevení ve druhém setu již v sobotu nedopustíme. Holky záměr proměnily v realitu a výsledkem byla konečně tříbodová výhra ve dvou vypjatých koncovkách. Tou jsme se nominovali do postupové skupiny o umístění, ale nesli si s sebou bohužel výsledky zápasů, ve kterých jsme ztráceli...

 

25. 5. 2019, 12:15           KP Brno – Lokomotiva Plzeň                      2:1 (17,-24,12)

Do těžké postupové skupiny jsme vstupovali s vědomím, že k medailím musíme projít přes silné soupeře. Nervozitu jsme ze sebe setřásali většinu prvního setu, ale ve druhém jsme se sebrali a dovedli druhý set do těsné, ale vítězné koncovky… a zápas do prodloužení. Přes velmi dobrý výkon jsme ovšem v koncovce prodloužení na výhru nedosáhli.

 

25. 5. 2019, 15:15           Lokomotiva Plzeň – Uherské Hradiště     2:1 (-22,32,9)

Pokud bychom dál již neztratili ani set, stále mohl být postup do final-four v našich rukou. V cestě nám však stál soupeř z nejtěžších, Slavia Uherské Hradiště, 2. tým z ČP-žky, který jsme letos v průběhu sezony dokázali stěží potrápit. Zápas se hrál ve vysokém tempu a patřil k ozdobám turnaje. Po těsně ztracené koncovce prvního setu jsme druhý dotáhli k přetahované, která skončila naším úspěchem a málo vídaným výsledkem 34:32. V prodloužení byl soupeř nejspíš trochu zaskočen a utekl mu úvod. Ztrátu pak již neodčinil a my si připsali cenné vítězství.

 

25. 5. 2019, 17:45           Baník Příbram – Lokomotiva Plzeň           2:1 (-20,21,3)

Bohužel, již před zápasem bylo souběhem výsledků jasné, že se bojů o medaile na tomto turnaji nezúčastníme. Ještě jsme uhráli první set, ale pak na nás dolehla únava, otřesný výkon arbitra s píšťalkou a posléze i zklamání, takže v závěru se utkání zcela rozpadlo, my se utopili ve vlastních chybách a darovali tak soupeři neočekávaný výsledek, který už pořadím ve skupině nijak nezamíchal.

 

26. 5. 2019, 08:30           Studio Sport – Lokomotiva Plzeň              0:2 (-25,-8)

Chtěli jsme ze sebe setřást zklamání a pořádně se poprat alespoň o 5. místo, ale po prohrách se regeneruje déle a hůře, volejbal nás viditelně bolel, což nás hned v prvním setu přivedlo k nepříznivému stavu koncovky - 20:24. Tuto překážku jsme však dokázali zdolat a otočili jsme na 27:25. Takový obrat se pochopitelně podepsal na naší (i soupeřově) náladě, takže ve druhém setu jsme již dominovali.

 

26. 5. 2019, 12:15           Lokomotiva Plzeň – SK Hlincovka             2:0 (14,12)

V souboji o 5.-6. místo jsme již nikoho nenechali na pochybách, že nám finálová skupina utekla jen o kousek. Hráli jsme pečlivě i důrazně, od začátku obou setů si drželi uklidňující vedení a celkem v poklidu si dokráčeli pro celkově 5. místo v celkovém pořadí.

 

Po 4. místě v Českém poháru jsme věřili, že bychom letos na medaili mohli dosáhnout.

Vstup do turnaje se nám ale nevydařil a snadná výhra v posledním utkání nám jednoznačně odhalila zbytečné ztráty v základní skupině, které nás pravděpodobně odřízly od postupu do závěrečných bojů o cenné kovy. V průběhu turnaje jsme si ale dokázali, že se s nejlepšími celky dokážeme měřit. S oběma finalisty (KP Brno a Slavia Uherské Hradiště) jsme odehráli pohledná, vyrovnaná utkání, a nakonec jsme byli jediní, kdo letošní mistry (Uherské Hradiště) na turnaji porazil.

 

Celkově 5. místo v republice je úspěch, a zároveň vysoko nastavená laťka pro příští generace žákyň. Lokomotiva Plzeň děkuje hráčkám za odvedenou práci a vzornou reprezentaci. Gratulujeme Barunce Pospíšilové k individuálnímu ocenění pro nejvíce bodující hráčku turnaje. Přejeme Barče, Kaprovi, Obrovi, Evině i Bláže cenu pro nejlepší hráčku utkání. Děkujeme rodinám hráček za podporu nejen na turnaji a přejeme všem co nejvíc dalších úspěchů ve sportu i v životě.