Prvním kolem se rozjel i letošní Český pohár žákyň. Žákyně zahájily boje ve druhé sedmičce a to ve vynuceně přeskládané sestavě. Po dvou výronech (Anet a Barča) potřebovaly vyřešit zdravotní problémy i Hláďa (koleno) a Julča (loket) a k tomu nepřítomnost Ami. Nahrávačka Freisi tedy tentokrát na smeči, Mia poprvé okusila systém 1-5 bez možnost střídání a na "účku" se vystřídaly smečařka Joli, čerstvě uzdravená Blabi, blokařka Káča a v neděli narychlo povolaná posila Helmička. Dělali jsme, co jsme mohli, Bláža se ukázala jako skutečný herní tahoun, vydolovali jsme ze šesti zápasů 7 bodů, ale na udržení skupiny to tentokrát nestačilo (potřebovali jsme 8).

Pro příští turnaj tedy sestupujeme do 3 sedmičky. Tím jsem se bohužel předčasně odstřihli od závěrečných bojů v nejvyšších patrech ČP. Budeme se tedy chtít alespoň vyškrábat co nejvýše a odehrát tak co nejvíc těžkých utkání, které samozřejmě chceme zažít.

Hrály: Černá (N.), Freislebenová (S), Blasczyková (S), Beranová (B), Marková (B), Vítová (L), Jandová (B,U), Hellmayerová (U), Blabolová (U), Paruchová (U,S) a Kočandrlová (B).

Věříme, že nám dál budete držet palce a my si v příštích kolech náladu spravíme.