Španielka

Prohra: 3:1

První utkání - 13.12.2019

Sestava: Ulčová, Váchalová, Beštová, Chlumecká, Mravčíková, Bezděková, L: Preslová

Střídali: Reiserová, Berková

 

 

Vyjádření hráčky: Bezděková

K zápasu jsme nastupovaly v okleštěné sestavě. Ale předpokládá se že by to nemělo být překážkou. Naši hru ale už od prvního setu zaskočila špatná přihrávka, se kterou bohužel nemohl nikdo pomoci. Tahle naše nedostatečnost ustoupila pouze ve druhém setu, kdy jsme soupeře poctivou hrou přehrály. Jinak byl scénář zápasu obdobný. Ve světlých okamžicích nás bohužel nepodporil ani útok a velký počet našich smečí skončil na blokách soupeře. Bohužel jsme se v tomto duchu zápasu nedokázaly vybičovat ani k bojovnemu týmovému projevu, ktery by alespoň vylepšil dojem z celého zápasu. Prohravame 1:3.
Před koncem roku jsme si zápasy zrovna dvakrát neužily, ale i přes to skončily na 3. místě skupiny A. Pod stromeček jsme si přály trochu bojovnosti a trpělivosti a chuťi vydržet. Krásný novy rok.

 

 

Druhé Utkání - 14.12.2019

Prohra: 3:1

Sestava: Ulčová, Reiserová, Beštová, Chlumecká, Mravčíková, Blumentritova, L: Preslová

Střídali: Váchalová, Berková

 

 Vyjádření hráčky: Ulčová

Do sobotního zápasu jsme vstoupili s posilou na středu s Terkou Vyklerovou, která kvůli pracovním povinnostem v pátek nemohla nastoupit. Obecně do sobotního zápasu jsme nastoupili mnohem lépe než do toho pátečního. Snažili jsme se soupeře tlačit servisem a ve spoustě momentech se nám to i dařilo. Boužel nám pořád vázne přihrávka a soupeř okamžitě využil našich sebemenších chyb.
Boužel do setů jsme většinou vstupovali s 5 bodovou ztrátou a ta se s námi táhla celý set. Bylo pro nás velice těžké to dotáhnout. Když jsme to dotáhli na 2 bodový rozdíl, tak jsme udělali nějakou chybu, která nás dost psychicky shodila. Boužel poslední zápas první části sezóny jsme nedokázali dotáhnout do konce. Víceméně si myslím že, na to, jak jsme mladý tým a jak máme letos mladé hráčky, tak se první část soutěže nevydařila vůbec špatně. Postoupili jsme ze třetího místa do horní poloviny nástavbové tabulky druhé části soutěže, což znamená, že nás čeká spoustu kvalitních zápasů s kvalitními soupeři a alespoň máme další impuls k tomu, abychom na sobě nadále pracovali.

 

Vyjádření trenéra: Jakub Brečka

Poslední dvě kola základní části první ligy žen nám nevyšla podle našich představ. Zápas jsme hrubě nezvládli na přihrávce. Do nominace se promítla výrazná marodka, která nás trápila v podstatě od konce listopadu přes celý prosinec. Kvůli tomuto zápasu jsme museli vytáhnout zraněnou Vendy Bezděkovou, která to ale přes svůj zdravotní stav zvládla výborně.
Jak jsem konstatoval o předchozích zápasech, tak se nám z volejbalu vytratil život a emoce. Následně i vzájemná komunikace. V naší hře bylo neustálé ticho. Čekali jsme, co soupeř vytvoří anebo nevytvoří, a nakonec chtěl vítězství více soupeř než my.
Zápas to nebyl pohledný ani z jedné strany. Řekl bych, že zde bylo hodně chyb a nepřesností, takže než volejbalovým umem, bych řekl, že Španielka víc udržela pozornost a měla větší morál v kolech. Proto bych uznal, že zaslouženě vyhrála dvakrát za 3 body. Nás částečně možná omlouvá dost náročný režim pro některé hráčky což se na konci prosince dost promítlo do naší hry.