Perný víkend mají za sebou plzeňské žákyně. V sobotu 25. 1. 2020 mladé hráčky Lokomotivy Plzeň a 15. ZŠ Plzeň společně s kadetkami hájily barvy Volejbalu Plzeň v 1. lize kadetek.

Přes statečný výkon jsme nestačili na zkušenější tým Klatov a podlehli 2x 0:3. Do bojů poprvé zasáhly i hráčky ročníku 2006 (Beranová a Šípková) a nevedly si vůbec špatně. Základní část 1. ligy tím končí a Volejbal Plzeň se teď bude v nadstavbě snažit odvrátit hrozbu baráže. Volejbalistky ročníku 2006 se v soutěži objeví znovu a dokonce v hojnějším počtu, takže jim budeme držet palce, aby další vstupy byly stejně vydařené, jako ten první.

V neděli 26. 1. 2020 pak v Rokycanech pokračoval Krajský přebor žákyň a sobotní spoluhráčky z Lokomotivy a 15. ZŠ Plzeň se postavily proti sobě. Lokomotiva nastoupila oslabena na blokařském postu, trn s paty nám vytrhla opět Freisi, která zvládla i post blokařky.

Odehráli jsme s 15. ZŠ Plzeň pohledný, bojovný zápas, většinu druhého setu jsme drželi nadějné vedení, ale na vítězství jsme nedosáhli (0:2). Zbývající duely s celky Klatov a Rokycan jsme sice těsně, ale přeci zvládli (2x 2:1) a opět jsme obsadili 2. místo turnaji. Stejné umístění držíme i v celkové tabulce.

Teď si užijeme konečně jeden volný víkend a pak znovu do boje... spolu s dalším kolem Poháru nadějí se rozjede nadstavba 1. ligy kadetek a my budeme rádi za každý hlas podpory.