Žákyně Lokomotivy Plzeň mají za sebou další kolo Českého poháru.
 
Ve 4. skupině jsme vybojovali 2. místo, které znamená pro příští turnaj postup do 3. skupiny, přestože ze základu chyběly: omluvená Freisy, čerstvě zraněná Maky (palec) a Hláďa (která léčí koleno). Družstvo herně i bodově táhla kapitánka, smečařka Bláža (Julča Blasczyková), která turnaj shrnuje takto:
 
„V sobotu jsme začaly, dejme tomu, dobře. První set nám šel, ale ve druhém jsme polevily a nechaly soupeře vyhrát. V tie-breaku jsme ovšem porážku nedopustily (Dansport Praha – 2:1). Druhý zápas se nám také povedl, vyhrály jsme (Napajedla – 2:0), ale třetí zápas se nám moc nepovedl. Ze začátku hrála sestava nadějí (hráčky 2006) a ty jaksi prohrály, druhý jsme vyhrály, ale v tie- breaku nám to tedy moc nešlo. Prohrály jsme, nevadí (Č. Třebová – 1:2). V zápase se Šanovem jsme byly celkem rozhozené, takže jsme to vypustily a první set prohrály. Druhý jsme ale vyhrály a v tie-breaku jsme také vyhrály. Zaslouženě (Šanov – 2:1). Do druhého dne jsme šly určitě s lepší náladou, lepším soustředěním a vůbec vším.
 
V zápase s domácím týmem jsme první set vybojovaly (29:27), druhý jsme prohrály, ale v těsné koncovce (23:25). V tie-breaku jsme trochu polevily, ale vyhrály jsme i tak (Junior Brno – 2:1). Zápas s Kladnem byl nejtěžší, dostaly jsme ze hřiště jejich nejlepší hráčku, ale první set vyhrál soupeř (21:25). Druhý set jsme vyhrály my a v tie-breaku jsme měly navrch (Kladno – 2:1), takže jsme tedy dobrý. Skončily jsme na druhém místě o pouhý jeden bod. Měly jsme největší počet výher (5) a jedinou prohru. Takže jsme spokojené a postupujeme“.
Na druhé smeči se vystřídaly Julča (Drahošová) a Ami (Pížová), neděli dohrávala na smeči Julča, která potěšila i zlepšením přihrávky podání. Svůj vstup do hry, prozatím nepříliš úspěšný, měla po uzdravení kotníku Anet (Valentová).
 
S nahrávkou se musela vypořádat jediná přítomná nahrávačka Mia (Černá). Po sobotním... spíše útlumu, se v neděli výrazně zlepšila a dovedla nakonec tým k úspěchu.
 
Na univerzálu se zprvu střídaly Blabi (Kačka Blabolová) a Joli (Paruchová). Obě začaly velmi nadějně (Blabi bodovala na podání a bojovala v obraně, Joli připisuje první body blokem), ale obě postupně ubíraly a v závěru turnaje se na jejich post úspěšně prosadila Ami.
 
Po týdenním lyžařském kurzu se na kurt bez tréninku postavila ústřední blokařka Bery (Markéta Beranová). Její pocity z turnaje:
„Nějaké zápasy byly lepší, některé horší. Osobně si myslím, že náš nejlepší zápas byl proti Brnu, hrály jsme jako tým, držely jsme při sobě a bojovaly až do konce. Náš nejhorší zápas byl proti České Třebové… což… no… bez komentáře. Mě se někdy povedl nějaký blok, nějaká ta smeč, ale moc toho nebylo. Příjmy byly hodně katastrofální, co si budeme povídat. Byla jsem ZDĚŠENÁ, že nás trenéři po sobotní hře chtějí opustit, ale později si to rozmysleli… což jsem RÁDA. Myslím, že jsme je také trochu přesvědčily naším výkonem, co jsme předvedly třeba proti Brnu nebo Kladnu.“
 
Trenéři jsou také rádi a myslí si, že se Bery hodnotí příliš sebekriticky… příjmy rozhodně katastrofální nebyly a Bery patřila k oporám družstva. Na druhém bloku se vcelku pravidelně střídaly Lea (Kočandrlová) a Kačí (Jandová). Lea se rychle zlepšuje… Kačí bude mít co dělat.
 
Další cenné zkušenosti sbíraly také libera Barča (Šípková) a Pinďa (Verča Vítová). Verče se tentokrát tolik nedařilo na příjmu, ale jinak výborně. Do skvělé formy se ovšem dostává Barča, která hlavně závěr turnaje přesně a klidně přihrávala a zlepšila i pohyb po hřišti při vybírání. Sama své vystoupení hodnotí vcelku skromně:
„Takže… ze začátku to bylo takové horší, ve třetím zápase mi vůbec nešly příjmy, ale celkově mi docela šlo vybírání smečí z hlavního kůlu a pak se zlepšil i ten příjem“.
 
Příští kolo ve 3. sedmičce bude zase o něco náročnější. Některé naše žákyně navíc budou ve stejném termínu sbírat zkušenosti v 1. lize kadetek. O to víc prostoru dostanou ostatní hráčky. Věříme, že se o své místo na hřišti poperou, chceme se pokusit 3. skupinu udržet i pro následující, závěrečný (finálový) turnaj. Držte nám palce, budeme to potřebovat 15.- 16. 2. 2020 při výpravě do Uherského Hradiště.