1. Ostrava - Plzeň 3:0 (16, 19, 21)

Sestava: Kupilíková, Virtová, Beštová, Brichtová, Mentlová, ŠvejnohovÁ, L. Kornerová
Střídaly: Opavová, Chlumecká,Mravčíková,

Vyjádření hráčky: Mravčíková

Náš úvodní turnaj ve Šternebrku s Ostravou nám asi výsledkově nevyšel tak, jak bychom si představovaly. Soupeř nás trápil vynikající vysokou obranou na síti a následně kvalitním útokem, tlačil i výborným servisem. Přes náš podle mě stabilní a dobrý výkon jsme bohužel nakonec podlehly 1:3.

 

Vyjádření trenéra: Brečka

Vstup do turnaje nám nevyšel podle představ. Tým Ostravy posílen hráčkami z ženské extraligy měl v podstatě celý zápas pod kotrolou. Měli výborný servis, kterým nás úplně zatlačili a k tomu hráčky na kůle Žolnerčíková a Žarnovická byly nekompromisní na útoku. Naše hráčky se na servisu boužel nedokázaly chytit. Když jsme chtěli servisem vytvořit tlak, často jsme chybovali. Ani na přihrávce se nám nedařilo a to se odrazilo na mizivém procentu v útočné fázi. Ostrava zaslouženě zvítězila 3:0.

 

 

2. Šternberk - Plzeň 1:3 (23, -21, -21, -22)

Sestava: Kupilíková, Virtová, Beštová, Brichtová, Mentlová, Švejnohová, L. Kornerová
Střídaly: Reiserová, Chlumecká

 

Vyjádření hráčky: Virtová
Po prvním velmi vystrašeném zápase proti Ostravě, která nás předčila ve všech činnostech, jsme se v 19 hodin utkaly s týmem Šternberku. První set jsme se hledaly a dělaly hodně vlastních chyb. Od druhého setu to začal být úplně jiný zapas. Tlačily jsme soupeře servisem, vycházela nám přihrávka, bojovně jsme útočily a hlavně jsme dobře ubránily hlavní kůl. Svými seriémi na podání jsem se dostaly do pohody a hrály svoji hru. Po necelé hodině a půl jsme se i s trouchou štěstí mohly radovat z vítězství 3:1.

Vyjádření trenéra: Brečka
Do druhého zápasu jsme nastupili proti Šternberku. Podobně jako Ostrava i tento tým je vystužený hráčkami z ženské extraligy. Na kůle hraje Míša Ambrožová na bloku Ema Kneiflová. Tu největší sílu Gábrielu Orvošovou proti nám ještě nevytáhli. Nicméně jsme nastupovali proti dalšímu kvalitnímu soupeři z Moravy. Stále jsme se trápili na servisu. Boužel jme v menším prostoru školní tělocvičny nedokázali podávat kvalitně. Na naší straně se ukázala velká pozitivní změna a to zaprvé na přihrávce, kdy v průběhu celého zápasu nemáme žádné velké problémy se servisem soupeře a výrazně ulehčujeme našim nahrávačkám práci v zakládání utočních kombinací. O to lépe vypadá celá naše útočná fáze, kdy nahrávačky častokrát můžou kombinovat s více hráčkami. Druhá velká změna přišla v obraně, kdy jsme dokázali zodpovědně ubránit silné směry útoku. Fungovala formace přední a zadní lajny. Tím jsme soupeře dostávali na útoku pod výrazný tlak. Myslím si, že tento hlavní rozdíl v přihrávce a v obraně rozhodl zápas v náš prospěch.


3. Plzeň - Chodov 1:3 (-15, -22, 14, -19)

Sestava: Opavová, Virtová, Beštová, Brichtová, Mentlová, Švejnohová, L. Kornerová
Střídaly: Kupiliková, Chlumecká, Mravčiková,

 

Vyjádření hráčky: Beštová
Už do samotného začátku celého zápasu jsme nevstoupily úplně tak, jak by jsme si přály. Celý první set nás soupeř držel pod sebou a my se vůbec na nic nezmohly. Druhým setem se sice náš volejbal poměrně zlepšil, ale Chodov už si nás k tělu nepustil a my prohrály i set druhý. Co se týče setu třetího - jako by na hřiště na naší polovině nastoupil úplně jiný tým. Soupeře jsme hravě přehrávaly a začaly jsme mít pocit, že ještě není nic ztraceno. Praly jsme se i o čtvrtý set, ale ne bohužel tak moc, aby to na naše soupeřky stačilo. Zápas jsme prohrály 3:1. Celkově tento zápas hodnotím velmi záporně. Nic se nám nedařilo a soupeře jsme podcenily, což byla asi největší chyba. V našich tvářích se zrcadlil strach už od první minuty zápasu a my jsme mu bohužel podlehly a samy si pod sebou podřízly větev. Myslím, že nám všem zůstane tento zápas v mysli ještě hodně dlouho.

 

 

Vyjádření trenéra: Brečka
Po prvním dni je pro všechny týmy otevřená cesta. Každý má 3 body. Každý může postoupit a nebo padnout. My jsme si asi boužel neuvědomili o co tady v tom zápase hrajeme. Večer po zápase se Šternberkem vládla velká pohoda. Porazili jsme těžkého soupeře. Nevím jestli to nebyla pohoda až moc velká. Před zápasem a na poradě vládla výborná nálada. Některé hráčky si možná myslely, že už jsme ve finále a ani nemusíme hrát volejbal. To se nám vymstilo hned na začátku zápasu, kde na nás Chodov skočil a my jsme vůbec nevěděli kde je sever. První set skončil po 10 minutách a některé hráčky až teď začaly chápat že budou muset ukázat i nějaký volejbal, aby získaly body. Chodov nás nadále tlačil, přitom nehrál nic, o čem by jsme nevěděli. Obě činosti na kterých jsme včera postavili úspech proti Šternberku už jsou pryč. Najednou neumíme hrát volejbal. Hráčky se dívaly kolem sebe a nevěděli co se dějě. Možná malá nadějě přišla ve třetím setu, kdy jsme se chytili na servisu a set lehce vyhráli. Chodov to na konci setu vypustil a už se soustředil na set čtvrtý.Ten je znovu v jejich rukou. Drželi nás pod sebou v podstatě celý set a nakonec zaslouženě zvítězili 3:1. V tomto turnaji získali hodně cenných 6 bodů. Nám se jen znovu potvrdilo , že je jedno proti komu hrajeme, protože když nefunguje naše vlastní hjra, můžeme prohrát uplně s každým.
Sám jsem něvěřil vlastním očím, jak se některé, již reletivmě zkušené hráčky dokáží složit. Před Chodovem jsme něměli dostatečnou pokoru. Podcenili jsme ho a to se nám vymsťilo. Po tak těžce odpracované sezóně je to pro nás velká facka, protože účast ve finálovém turnaji pro nás začíná být spíš v teoretické rovině.