2. Turnaj Prostějov

7.–8.3.2020

Šternberk – Plzeň 3:0 (19,15,16)
 

Sestava: Hlaváčová, Boháčková, Korčáková, Švecová Aneta, Pospíšilová, Obrtlíková, libero: Krausová.

Střídaly: Gibson, Hacaperková

 

Vyjádření kapitánky: Tereza Hlaváčová

 Zápas proti Šternberku byl náš první za tento víkend. Již od začátku nám bylo jasné, že hrajou jiný volejbal, než na jaký jsme byly “zvyklé”. Přestože jsme prohrály, bojovaly jsme do poslední chvíle, ale ani tak se nám nepovedlo získat ani bod. Bohužel se nám nedařil servis, ani přihrávka a tak zápas skončil 0:3.

Vyjádření trenéra: Jindřich Pavlík

 Na úvod turnaje jsme se postavili soupeři z první čtyřky. Šternberk kvalitní hrou s minimem chyb nás od začátku zápasu přehrával. Soupeři jsme se vyrovnali jen v jednotlivých úsecích setů, a to bylo na získání lepšího výsledku málo. Nicméně do dalšího utkání jdeme se vztyčenou hlavou. 

 

 

České Budějovice – Plzeň 0:3 (-24,-20,-14)

Sestava: Hlaváčová, Boháčková, Gibson, Švecová Aneta, Pospíšilová, Obrtlíková, libero: Krausová.

 

Vyjádření kapitánky: Tereza Hlaváčová

 Byl to náš druhý sobotní zápas. Na začátku prvního setu jsme nejdříve měly problém se chytit, ale pak jsme stav 6:1 otočili a první set vyhrály v neuvěřitelné koncovce 26:24. Ve druhém setu už jsme si je držely více pod sebou a třetí set jsme neváhaly a zápas vyhrály 3:0. Myslím si, že jsme byly celkem stabilní na přihrávce a zlepšily jsme podání. A bylo moc důležité, že jsme nic nepodcenily a zápas bojovně a zodpovědně odehrály.

Vyjádření trenéra: Jindřich Pavlík

Ve druhém utkání jsme odehráli důležitou volejbalovou partii s Českými Budějovicemi. Po posledním vzájemném utkání v základní části (prohra 2:3) jsme byli na soupeře důkladně připraveni. V prvním setu holky ještě svazovala zodpovědnost a z toho pramenící chyby. Ovšem v dramatické koncovce opět (jako už po několikáté v této sezóně) potvrdily obrovskou sílu týmu a odvahu v rozhodujících míčích. Další průběh utkání už byl z naší strany velmi sebevědomý a holky ho dotáhly ve třech setech k vítězství. Po všech stránkách bylo důležité, že jsme toto utkání zvládli ve třech setech a mohli jít v neděli s čistou hlavou na Prostějov.

 

 

Plzeň – Prostějov 3:2 (-20,17,-19,23,11)

Sestava: Hlaváčová, Boháčková, Gibson, Švecová Aneta, Pospíšilová, Obrtlíková, libero: Krausová.

Střídaly: Burdová, Svobodová

 

Vyjádření kapitánky: Tereza Hlaváčová

 V nedělním zápase jsme nastoupily proti týmu, se kterým jsme se už jednou potkaly v Ostravě. Měly jsme obrovskou motivaci a sílu nám dodala i naše velká fanouškovská základna, která suvereně překřičela domácí. Naše týmové srdíčko jsme ukázaly ve 4. setu, když jsme prohrávaly 1:2 na sety a 3:12 na body. Za toho stavu se zranilo naše jedině libero, a tak musela jeho místo zastoupit smečařka. V sestavě, kdy byly na hřišti všechny 4 smečařky (jedna i na postu bloku) jsme ukázaly bojovnost a sílu plzeňského volejbalu a nepříznivý stav jsme otočily. Zápas jsme v tiebreaku dotáhly do vítězného konce.

Vyjádření trenéra: Jindřich Pavlík

Na závěr turnaje opět Prostějov, na který jsme se celý měsíc nejvíce a nejdůkladněji připravovali. Věděli jsme o co hrajeme a koncentrovali jsme se pouze na volejbal – holky tomu podřídili úplně všechno. První tři sety byly velmi podobné utkání v Ostravě, ale už jsme dokázali být trpělivější v obraně i útoku. Ve čtvrtém setu nás soupeř drtivě tlačil servisem a sebevědomě kráčel k vítězství. Za tohoto nepříznivého stavu se ještě zranila při vybírání jednoho z těžkých míčů Krausová (L) a museli jsme rychle vystřídat. Na hřiště "vlítla" Áňa Burdová (jako libero) a od této chvíle se odehrál volejbalový obrat a já pouze cítil tu obrovskou sílu týmu. Holky už Prostějov k ničemu nepustily a s hlavou nahoře došly k vítězství. 

 

PODĚKOVÁNÍ RODIČŮM

Doslova sedmým hráčem na hřišti jste byly VY a za to jako tým děkujeme. Vaši podporu cítíme v každé rozehře a je pro nás důležitá!