Letní příprava na sezónu nám začala tradičně 1.srpna v hale Sportovního Gymnázia v Plzni.
Naběhli jsme do režimu pěkně naplno. První den si naše hráčky prošli testováním pod vedením nového kondičního trenéra, Davida Neruda. Následně jsme absolvovali 4 „náběhové“ kondiční dny.

Druhá srpnová fáze nám už druhý rok probíhá ve Vysokých Tatrách. Tento rok jsme režim o trošku vypilovali a každý den byla na plánu pěší túra. Den, co den nás vítalo krásní počasí. Výhledy, které nás čekali, byly dechberoucí. Toto VT z pohledu trenéra splňuje fakt vysoké požadavky. Trénink (túra) probíhá v extrémních podmínkách, a to skupinu prověří. Buduje se soudržnost, týmová práce, odhalí se charakter hráček… Všichni ukázali obrovskou dávku houževnatosti, přístup byl příkladný a 7 dní jsme zvládli bez zranění.

Po dvou dnech volna, začínáme třetí fázi v Plzni, kde už postupně zapojujeme do režimu volejbalové tréninky. Začínáme od úplních začátečnických drillů a krok po kroku se na nás ten volejbal zpátky „nalepuje“.
Poslední týden prázdnin se přesouváme na VT do sousedních Klatov. Zázemí, které klatovský areál nabízí je parádní. Hotel je 2´od haly, tři kurty v hale, venkovní sportoviště… Zajímavým zpestřením byla návštěva mentálního trenéra a aktivity s ním.

Z začátkem výuky na středních školách jsme se už přesunuli do Plzně, kde pokračujeme v přípravě.
Od prvního srpna máme za sebou víc než 130 hodin společné práce.
Za ten čas jsme udělali viditelní kondiční, volejbalový a hlavně týmový krok vpřed.

Teď nás čekají dva přípravné turnaje. Jeden doma v Plzni 5-6.9 a druhý v Brandýse 11-13.9, kde se potkají všechny SCM – týmy extraligy. V sobotu 12.9 nás čeká první kolo Českého poháru žen v Hradci Králové.

Těšíme se na Vás, všechny fanoušky, v následující sezóně.