Přípravný turnaj kadetek v Prostějově (4.-5.9.2020)


V prvním zářijovém víkendu se kadetky zúčastnily velmi dobře obsazeného turnaje v Prostějově. V této „covidové“ době to byla skvělá možnost odehrát pět kvalitních utkání se soupeři kadetské i juniorské kategorie. Soupeřem nám na turnaji byly postupně kadetky Prostějova, juniorky Šternberka, reprezentační výběr ročníku 2006 a juniorky Prostějova. V nominaci na turnaj byly tyto hráčky: Hacaperková, Šebková, Gibson, Stará T., Stará K., Burdová, Svobodová, Blasczyková, Švecová Aneta, Švecová Adéla, Křišťanová, Šlajerová.

Dvanáct nominovaných hráček se vystřídalo ve všech utkáních, což byl hlavní cíl pro tento turnaj. Pro nově tvořící se tým kadetek to byla první „ostrá“ herní zkušenost a zároveň možnost poznat kvalitu extraligových kadetských i juniorských družstev. Samozřejmě každé utkání s reprezentací je vždy vyjímečné a jinak tomu nebylo ani v Prostějově, zejména když sousčasný kádr RD06 je velmi perspektivní.

Je zatím brzy podrobněji hodnotit jednotlivá utkání či herní činnosti, ale turnaj nám ukázal, že musíme zapracovat zejména na podání, obraně v poli a příjmu podání. Myslím, že holky v prvním turnaji ukázaly svůj potenciál a odvezly si své první společné herní zkušenosti.


Výsledky turnaje v Prostějově:

Prostějov KKY – Volejbal Plzeň 0:3 (18, 13, 15)

Volejbal Plzeň – Šternberk JKY 1:2 (-23, 21,-19)

RD06 – Volejbal Plzeň 2:1 (-15, 23, -16)

Prostějov JKY – Volejbal Plzeň 3:0 (15, 17, 20)

Prostějov KKY – Volejbal Plzeň 3:0 (23, 18, 21)


Autor: Jindřich Pavlík (trenér)