3.+ 4.kolo 1L ženy, Volejbal Plzeň – TJ Sokol Nusle Praha 

  1. Zápas 3:0 (20, 25, 15)

Sestava: Berková, Virtová, Beštová, Chlumecká, Mentlová, Švejnohová L: Prokšová

Střídali: Ulčová, Boháčková


  1. Zápas 3:0 (27, 15, 20)

Sestava: Berková, Virtová, Švejnohová, Chlumecká, Mentlová, Blumentritová L: Prokšová 

Střídali: Ulčová, Boháčková, Mravčíková


Po dlouhé pauze jsme se o víkendu konečně představili v domácím prostředí. Naším soupeřem bylo družstvo z pražských Nuslí, které dobře známe i proto, že jsme proti nim hráli před čtrnácti dny v českém poháru. 

Pátek:

První set se tahá až do stavu 17:18 bod za bodem, nikdo si nevytváří větší bodový náskok. Následně jsme dokázali soupeři uskočit přes kvalitní servis a obranu. Proto i závěr prvního setu je v naší režii. Jako přes kopírák se odehrává set druhý, ve kterém oba týmy bojují až do samého konce. My jsme o něco lepší v útoku na kraji sítě, a i proto set končí na našem kontě. Třetí set je vyrovnaný ještě do půlky, pak nám znova kvalitní servis a zodpovědní obrana zajištují pohodlní vedení do konce zápasu, který zvládáme ve třech setech. 

Sobota:

Hned první set náš tým prověří. Od začátku jsme bodově o trošku před soupeřem, vedeme ještě 21:16. Neskládáme ale několik vyložených šancí a soupeř se dotahuje, 22:20. Od stavu 23:23 je to už boj o každý míč, rozhodují maličkosti 

i trošku víc štěstí na naší straně. Nakonec je set náš 29:27. A jak se ukázalo, byl to jeden ze zásadních zlomů zápasu. Druhý set je jasně v naší režii. Set třetí sice nezačíná podle naších představ, hlavně na příjmu, nakonec to ale zvládáme a vítězíme znova ve třech setech. 

V obou zápasech nás zdobí kvalitní a stabilní příjem servisu. Hlavně v těžších chvílích jednotlivých setů, jsme si dokázali pomáhat a hrát jedna za druhou. Velkou pomoc vidím v hráčkách, které nejsou na kurtu. Sledují vývoj zápasu, drží se „v tempu“, podporují svoje spoluhráčky. To je podle mě jeden z hlavních důvodů, proč nám zatím vychází střídání, viz. v zápase s Nuslemi Boháčková, Ulčová a Mravčíková. 

V neposlední řadě jsme rádi za podporu diváků. Hlavně v pátek Vás v hale bylo požehnaně, a i díky Vám jsme to zvládli. Děkujeme