Kvalifikační turnaj extraligy juniorek, Chodov 9-10.10.2020

Hned úvod soutěže byl ovlivněn aktuální situací (kovid-19). Turnaj, který se měl konat v Brně byl kvůli karanténě domácích přesunutý do Chodova. Taktéž zápasy proti Brnu jsou odloženy. Hned jak to situace dovolí si družstvo Brna musí objezdit všechny účastníky turnaje a odehrát zbylé zápasy. 


  1. Zápas, Plzeň – Lanškroun 3:2 (21, -23, 9, -16, 13) 

Nervózní začátek turnaje. Vůbec nám nesedí herní styl soupeře, který je trošku nestandardní a v určitých momentech tomu podléháme. Průběh zápasu je jako na vlnách. Náš nevýrazný útočný výkon soupeře pohání vpřed. Musíme hodně střídat a hledáme vlastní herní tempo. V tie-breaku vychází varianta se zásadnější změnou v sestavě. Nic méně nás tenhle výkon spíš varuje, než těší. 


  1. Zápas, Plzeň – Vysočina 3:0 (11, 9, 15) 

Klidný zápas, který je plně v naší režii. Kvalita soupeře není velká. Do hry pouštíme víc hráček. Získáváme zpátky dobrý pocit ze hry. Náš výkon je zodpovědný a týmový.


  1. Zápas, Plzeň – Chodov 0:3 (-19, -23, -22)

Začátek zápasu je emočně nabitý. Soupeř, nám ale rychle utíká, nedokážeme přihrát těžký servis nahrávačky. Trápení na přihrávce pokračuje, nabalují se chyby na útoku, set v konci ztrácíme. Tlak se zvyšuje, náš volejbal hledá jistotu, víru a hlavně odvahu. V obou dalších koncovkách taháme za kratší konec, nahrávačka se nemá na koho spolehnout, prohráváme ve třech setech. 


Turnaj nevychází podle našich představ. Připravovali jsme se hlavně na zápas proti Chodovu, který nám vůbec nevyšel. Jasně se ukázalo, že hlavně bez Verči(zdravotní potíže) a Šňůrky(která, s nepříznivým stavem bojovala co to šlo, ale útočně to taky nevyšlo) a potažmo Denisy(která nám koncovky dlouhodobě nezvládá) je družstvo zatím nestabilní, křehké a v konci podléhá tlaku i průměrného soupeře. Je potřeba aby se konečně vžila se svojí roly výběrová hráčka Lucie Š, a ke kvalitnímu servisu přidala hru na síti. Dobrý pocit ve mně zanechala Lucie O., která byla navzdory vypjatým momentům v klidu a vylepšovala náš často slabý příjem. Hodně pozitivní dojmy ve mě zanechává dvojice Terka H. a Anička, jen tak dál. Tenhle tým může být fakt silný a rovnat se s těma nejlepšíma v republice, je ale zásadní, aby svůj potenciál dokázali využít v těch podstatných zápasech a ve vyrovnaných koncovkách. Pak si začnou věřit výrazně víc. Co je k tomu může dovézt, na to si už musí každá hráčka najít odpověď sama v sobě. 


Vyjádření kapitánky, Kačky Chlumecké:

První ze tří zápasů nás čekal proti Lanškrounu. Věděli jsme, že je to nestandardní soupeř a bude hlavně záležet na naší hře. Nepředvedli jsme moc kvalitní výkon, ale i přes to jsme dokázali zvítězit 3:2. Krátký odpočinek a čekal nás zápas proti Vysočině. Do zápasu jsme vstoupily výrazně lépe a hladce jsme vyhráli 3:0. V neděli očekávaný soupeř Chodov. Zápas jsme nezvládli hlavně psychicky a po dvou nezvládnutých koncovkách prohráváme 0:3. Ještě nás čeká zápas proti Brnu, uvidíme jaká bude koronavirová situace.