PRVNÍ TÝDEN 12.-18.10.2020
 
Stejně jako na jaře jsou zavřená sportoviště, zakázáno společné trénování a přerušeny soutěže. Je to výzva jak pro trenéry, tak především po hráčky samotné. Teď na podzim, kdy už se člověku tolik nechce ven, možná více než na jaře. Opět najíždíme na individuální tréninkové plány, rozesíláme hráčkám sestavy na cvičení, videa, fotky a snažíme se udržet kontakt. Naštěstí jsou hráčky poctivé, a dokonce posílají report, jak jednotlivé úkoly plní. To nás udržuje v naději, že až se opět uvidíme na hřišti, budeme moci navázat, kde jsme přestali. Nezbývá, než hráčkám i trenérům držet palce, ať je toto období brzy za námi a my se můžeme opět vrátit k tomu, co tak milujeme.
 
DRUHÝ TÝDEN 19.-25.10.2020
 
Máme za sebou druhý týden přísných opatření a osobně musím holky pochválit. Makají, plní plány a posílají fotky a videa. Jsem moc ráda, že zůstáváme v kontaktu a podporujeme se navzájem. Některé hráčky se potkají při výběhu, jiné si domluví sraz na pinkání. Je super, že týmová pospolitost funguje i mimo kurty. I když se všichni nemůžeme dočkat, až se opět uvidíme na klasickém tréninku a budeme moci vše řešit osobně, a ne jenom přes sociální sítě, tak musím uznat, že zatím vše funguje na výbornou. Některé hráčky dokonce vykazují více aktivity než na klasických tréninzích. Snažíme se tréninkové plány přizpůsobit počasí a jakmile je aspoň trochu hezky, posílat hráčky ven, tak uvidíme, jak dlouho to ještě bude možné. Zatím patří všem hráčkám velký dík za plnění úkolů a ukázkovou komunikaci.
 
TŘETÍ TÝDEN 26.10.-1.11.2020
 
Tento týden jsme začali novinkou – volejbalové výzvy. Každé tři dny hráčky dostanou výzvu, kterou se pokusí splnit. Začali jsme celkem zostra – jednou rukou do zdi, ale mezitím držet tělo v poloze prkna. První hráčka měla splněno hned první den, což je paráda a postupně se přidávaly další. Mezitím si hráčky samozřejmě plní i své tréninkové plány a stále udržujeme kontakt. Jako velké plus určitě vidím to, že do komunikace se zapojuje čím dál víc hráček, které posílají fotky, videa nebo třeba jen zprávy, že mají splněno a co za daný den dělaly. Za tento týden jsme měli celkem dvě výzvy a do obou se zapojila valná většina družstva.
 
ČTVRTÝ TÝDEN 2.-8.11.2020
 
Všichni se zdokonalujeme v online trénincích – hráčky stále častěji posílají fotky a videa, trenéři mají větší zásobu materiálů a celkově už vše probíhá maximálně hladce a bez jakýchkoli potíží. Hráčky vzaly za své i volejbalové výzvy a stále je všechny velmi poctivě plní. Každá si zaslouží obrovskou pochvalu. Je vidět, že spoustě nich dochází, že vše dělají pro sebe, a ne pro trenéra. Dokonce se omlouvají, že některý z tréninků nemohl být odveden na sto procent. Zatím to vypadá, že v hale se po zákazu sportování sejde silnější skupina, než jaká v říjnu tělocvičny opouštěla.
 
PÁTÝ TÝDEN 9.-15.11.2020
 
Začíná se mluvit o rozvolňování opatření, třeba ještě stihneme do Vánoc nějaký trénink osobně. Snažíme se pro holky neustále vymýšlet něco nového, takže tenhle týden jsme přišli se soutěží o volejbalový míč. Začíná se až příští týden v pondělí, tak uvidíme, kolik holek se zapojí a hlavně, kolik jich to vydrží. Jedná se totiž hlavně o závazek. Hráčka totiž musí denně uběhnout minimálně 3 kilometry a poslat důkaz. Konec soutěže je naplánován až s prvním klasickým tréninkem, takže nezbývá, než holkám držet palce.
 

ŠESTÝ TÝDEN 16.-22.11.2020

Do soutěže se zapojilo několik hráček, a kromě jednoho odstoupení ze zdravotních důvodů se stále drží. Začíná nám lehce upadat množství fotek a videí od hráček, ale to se vzhledem ke stále se prodlužující době bez jasného konce dalo čekat. Naštěstí stále zůstáváme v kontaktu a hráčky plní tréninkové plány. Ujaly se volejbalové výzvy a je dobře, že holky posílají i nepovedené pokusy. Při výzvách hráčky začínají zapojovat i členy rodiny, což je skvělé.
 
SEDMÝ TÝDEN 23.-29.11.2020
 
Končí listopad, začíná advent a všechny nás už svrbí prsty, kdy se budeme moct vrátit opět do hal. Naštěstí to vypadá, že se blýská na lepší časy a od příštího, nejpozději přespříštího týdne bychom mohli v nějakém režimu začít fungovat. I když holky plnily všechna zadání na výbornou a opravdu nezahálely, tak trénink v tělocvičně bude jiný a jistě už všem chybí. Osobně chci vyzdvihnout angažovanost holek a množství materiálu, které s námi nasdílely. Doufám, že se tvrdá práce vyplatí a na kurtech bude vidět.
 
OSMÝ TÝDEN 30.11.-6.12.2020
 
Sláva. Poslední týden bez tréninků. I když nám za chvíli začínají svátky a máme před sebou opět další volno, jsme rádi, že opatření byla uvolněna a my můžeme od čtvrtka znovu do hal. Holky jsou natěšené a neremcají při žádném cvičení. Je vidět, jak jim to chybělo. Snažíme se zapojit co nejvíce volejbalu a činností, které doma dělat nejdou. V následujících čtrnácti dnech chceme dohnat aspoň část toho, co jsme zameškali a doufáme, že v roce 2021 se uvidíme bez přestávky a nucené izolace. Těšíme se na soutěže a množství tréninků, které máme před sebou.
 
PODZIMNÍ ZÁKAZ SPORTOVÁNÍ JE ZA NÁMI! HURÁ DO ROKU 2021