Extraligový turnaj (kvalifikace) kadetek v Chodově (3.–4.10.2020)


Tak jsme se konečně dočkali! První „ostrý“ start extraligy kadetek v nové sezóně 2020/2021 s podtitulem „sezóna „COVID-19“. Hned v úvodu soutěže jsme si „osahali“ realitu současné atmosféry na vlastní kůži. Ještě pět minut před odjezdem do Chodova jsme nevěděli zda pojedme na turnaj nebo do karantény. Bohužel se naše tři klíčové hráčky musely „schovat“ do karantény (S. Šebková, T. Stará, K. Stará) a čekat na testy. Nakonec jsme s radostí odjeli, ale bohužel bez nich. K tomu se ještě přidaly akutní zdravotní problémy E. Svobodové a tak jsme povolali i hráčky z 1. ligy.



Kvalifikační turnaj Chodov

3.–4.10.2020


Plzeň – Chodov 0:3 (-21,-13,-14)

Sestava:  Hacaperková, Křišťanová, Gibson, Švecová Aneta, Šlajerová, Blaszcyková, libero: Burdová.

Střídaly: Beranová


Uherské Hradiště – Plzeň 0:3 (-18,-17,-18)

Sestava: Hacaperková, Křišťanová, Gibson, Švecová Aneta, Šlajerová, Svobodová, libero: Burdová.

Střídaly: Beranová


Plzeň – Havlíčkův Brod 1:3 (20,-22,-16,-20)

Sestava: Hacaperková, Křišťanová, Gibson, Švecová Aneta, Šlajerová, Svobodová, libero: Burdová.

Střídaly: Beranová,  Blaszcyková


Střešovice – Plzeň 3:0 (15,14,17)

Sestava: Hacaperková, Křišťanová, Gibson, Beranová, Šlajerová, Svobodová, 

libero: Burdová.

Střídaly: Blaszcyková, Švecová Adéla,

 


Vyjádření kapitánky: McKenzie Gibson

Přestože nám chyběly tři šikovné hráčky, turnaj jsme odehrály slušně.
Byly to naše první důležité zápasy, při kterých jsme si uvědomily naše nedostatky, na kterých budeme určitě pracovat. Doufáme, že situace ve světě nám nezabrání brzy se znovu setkat.


 Vyjádření trenéra: Jindřich Pavlík

Před turnajem jsme očekávali jako velmi těžké soupeře Chodov a Střešovice. Uherské Hradiště a Havlíčkův Brod byly soupeři, o kterých jsme nic nevěděli.

První utkání s Chodovem bylo pro některé hráčky první setkání s extraligovou realitou a tradičně extrémně rychlou hrou BVC. Po prvním setu, kde jsme ještě drželi se soupeřem krok, jsme v dalším průběhu začaly kupit vlastní chyby ve všech herních činnostech a utkání bylo rozhodnuto.

Druhé utkání s Uherským Hradištěm holky předvedly velmi poctivý volejbal a koncentrovanou hrou získaly vítězství.

Třetí utkání s Havlíčkovým Brodem bylo utkání „pravdy“ nakolik jsme schopni v aktuální sestavě předvést volejbal „bez chyb“. Tento volejbal jsme byli schopni zvládnout pouze první set. V dalším průběhu utkání nás opět sráželi vlastní chyby.

V posledním utkání se Střešovicemi nás soupeř k ničemu nepustil a naprosto odhalil naše slabiny – obrana v poli, vlastní chyby, slabá dynamika pohybu.


Do dalších turnajů nás čeká mnoho individuální a týmové práce. Hráčky si prožily extraligový volejbal se vším všudy a je na nich jak pravdivě si odpoví na vlastní předvedenou hru. Jedno vím určitě, jsme všichni připraveni na sobě pracovat a otevírat svůj potenciál!

Držte nám palce ať jsme zdraví a „Covid“ nás nechá hrát.