1.+2.kolo 1L ženy, VK Hronov – Volejbal Plzeň

1.zápas 1:3 (18, -16, -19, -16)
Sestava: Ulčová, Bezděková, Švejnohová, Mentlová, Chlumecká, Boháčková L: Krausová

Střídali: Obrtlíková, Reiserová

Den prvního zápasu nové sezóny nezačal vůbec podle představ. Na cestě jsme strávili něco přes šest hodin, božská Praha. Z auta se stala šatna na kolech. Do zápasu, který nakonec začínal o 45 minut později, jsme nastoupili bez rozcvičení. První set byl teda ve znamení zahřívání a zvykání si na halu. Od setu druhého jsme ale postupně převzali kontrolu nad zápasem. Kvalitní a takticky správně provedený servis držel soupeře neustále pod tlakem. K tomu jsme přidali kvalitní příjem. Zásluhou toho se nám daří poměrně rychle ztrátovat. Den zakončuje společná večeře na ulici.

2.zápas 0:3 (-12, -23, -18)
Sestava: Ulčová, Bezděková, Švejnohová, Mentlová, Chlumecká, Boháčková L: Krausová

Střídali: Obrtlíková, Reiserová, Kupilíková

Do zápasu jsme vlétli jako uragán. Soupeře jsme zatlačili hlavně kvalitním servisem.  Ve druhém setu jsme polevili v koncentraci, udělali víc vlastních chyb a dostali se až do vyrovnané koncovky. Tam jsme ve dvou rozehrách zachovali chladnou hlavu a set zvládli. Třetí set už byl znovu plně v naší režii.
Pochvalu zaslouží celé družstvo za společný, týmový výkon.
 
Hodnocení kapitánky družstva, Štěpánky Ulčové:

Po dlouhé kovidové pauze jsme na první dvě kola soutěže zavítali až na hranice s Polskem, do dalekého Hronova. Všichni jsme se po náročné přípravě těšili, až budeme moci své úsilí zúročit v prvním zápase. Naší chuť nám nezkazila ani příliš dlouhá cesta a pozdní příjezd. Zápas jsme byly nuceny začít bez rozcvičení, takže první set jsme se seznamovali s halou a snažily se co nejrychleji dostat do zápasového  tempa. To se nám naštěstí i přes nepříznivý start povedlo a až na první prohraný set byl zápas v naší režii. Celkově byl páteční zápas kvalitně takticky a zodpovědně zvládnutý a silným servisem jsme soupeře nenechali příliš rozehrát. Sobotní zápas již začal standardně, a proto jsme mohli do zápasu vstoupit naplno. I přesto, že soupeř hrál kvalitnější volejbal, lépe podával a dostal se více do hry, jsme zápas zvládly a dovedly do vítězného konce 3:0. V našem výkonu se samozřejmě našlo spoustu chyb, vždy je co zlepšovat, ale některé nedostatky jsme dokázaly nahradit bojovností a chutí do hry. Celkově to hodnotím jako velmi vydařený vstup do soutěže.