Turnaj ex JKY 5A

 

Volejbal Plzeň – VK Dukla Liberec 1:3 (24, -21, -19, -17)

Sestava: Hlaváčová, Virtová, Beranová, Boháčková, Chlumecká, Valentová L: Krausová, Burdová

Střídali: Obrtlíková, Reiserová, Šebková

Začátek prvního zápasu nám vychází podle představ. S Libercem držíme krok. I když soupeř utíká 2x krát o více bodů, dokážeme skóre srovnat. V závěru setu sice znovu doháníme manko, úspěšně ale odvracíme setbol soupeře a o něco líp zvládáme válku nervů. Druhý set je v podobné režii. Hraje se kvalitní sport na obou stranách sítě. Bohužel pro nás, v úplném závěru nevyužíváme pokusy na útoku, neotočíme jedno postavení a set si připisuje soupeř. V dalším průběhu zápasu postupně slábne naše víra v úspěch, soupeři začínáme podléhat. Liberec přebírá kontrolu nad zápasem a jasně vítězí v dalších dvou setech a celkově 3:1.

 

Volejbal Plzeň – TJ Sokol Šternberk 2:3 (-13, 21, -23, 21, -11)

Sestava: Hlaváčová, Virtová, Beranová, Boháčková, Chlumecká, Valentová L: Krausová, Burdová

Střídali: Obrtlíková, Reiserová

Hned za necelou hodinu nastupujeme k druhému utkání. V šatně zaznělo rychlé hodnocení a důraz se hned přesunul na Šternberk. Do utkání vstupujeme ale zakřiknutě. Soupeř nás tlačí servisem, a lehce ztrátuje. První set jasně ovládá. Vypadá to na jednoznačné vítězství pro soupeře. V půlce druhého setu se to ale začíná srovnávat. Nás žene dopředu velká bojovnost o každý míč a extrémní projev emocí. Koncovku 2.setu zvládáme díky stabilnímu servisu a výborné obraně. Začíná boj. Něco se v nás zlomilo a my držíme krok s vysoce kvalitním soupeřem. Naší hlavní devízou je obrana jak na síti, tak v poli. Po heroickém výkonu dostáváme zápas až do tie-breaku. Ten ale už má v režii soupeř. V podstatě bezchybní hrou kontroluje průběh a nakonec zaslouženě vítězí. Pro nás sice malá odměna v podobě jednoho bodu, velká ale v dojmech, které si odnášíme.

 

Volejbal Plzeň – PVK Olymp Praha 0:3 (-17, -21, -20)

Sestava: Hlaváčová, Virtová, Beranová, Boháčková, Reiserová, Valentová L: Krausová, Burdová

Střídali: Obrtlíková, Chlumecká

Zadání před posledním zápasem turnaje je jasný. Zopakovat včerejší výkon z druhého zápasu. Opak je ale pravdou. Sice se na začátku zkoušíme dostat do včerejšího módu, nedaří se. Chvílemi držíme s Olympem krok, pokaždé nás ale vlastní zaváhání v mezihře odsoudí a rozdíl ve skóre se hned navyšuje ve prospěch soupeře. To nás opakovaně sráží na kolena a v podstatě celý zápas se jen snažíme Olymp dohnat. Ten si v klidu kontroluje zápas až do konce a zaslouženě vítězí.

 

Máme za sebou druhé srovnání se špičkou extraligy. Je třeba konstatovat, že vyrovnat se těmto týmům, jsme se dokázali jen částečně, v některých momentech jednotlivých zápasů. Nejde nám odepřít vůle, chuť a nasazení. Nicméně kvalitě, kterou disponuje Olymp, Liberec a Šternberk se dá vzdorovat taky jedině kvalitou a tu stabilně ještě nejsme schopni předvádět. Pevně věřím, že tyhle konfrontace s nejlepšími, budou pro všechny hráčky i trenéry, motivací do další práce.

Na závěr chci znovu poděkovat všem rodičům, kteří za námi dorazili a hnali nás vpřed, děkujeme.

 

 

David Konečný (asistent trenéra): Další turnaj mezi nejlepšími družstvy nám jasně ukázal, co nám na ty nejkvalitnější týmy chybí. Věřím, že nejen já, ale i děvčata vidí, na čem je důležité ještě zapracovat, abychom byli více konkurenceschopní. V tomto turnaji jsme první dvě utkání nehráli špatně, proti Šternberku to byl dokonce skvělý výkon, ale právě ta finální rozhodnost a agresivita v klíčových momentech nám stále schází. Postup do finálové osmičky už je pouze v teoretické rovině, i přesto věřím, že zkušenosti za zápasů s těmi nejlepšími nám dodá motivaci do další práce.

 

Kateřina Chlumecká (kapitánka): Od začátku jsme věděly, že na turnaj jedeme s tím, že pokud chceme ještě přemýšlet nad finálovým turnajem, musíme všechny zápasy vyhrát. Chtěly jsme předvést ten nejlepší možný výkon a myslím, že se nám to i z části povedlo, protože v sobotu jsme obě dvě utkání sehrály s obrovským nasazením a hlavně bojovností a emocemi, které přispěly k uhrání jednoho setu proti Liberci a tiebreaku se Šternberkem. V neděli jsme už hrály, řekla bych, "náš normální volejbal", který se ovšem se sobotním výkonem nedal srovnat. Ani jeden z našich výkonů nestačil na vítezství, ale myslím, že si z víkendu odvážíme spoustu skvělých momentů a i když jsme teď zklamané, že to nevyšlo, jsem na nás všechny moc pyšná, protože tato sezóna opravdu nebyla lehká a my statečně bojujeme a bojovat budeme i na dalším - posledním turnaji.