13.+14.kolo 1L ženy 2.část soutěže (skupina 1-8), VK MADETA České Budějovice – Volejbal Plzeň 

 

 

1.zápas 1:3 (-19,19,-20,-25)

 

Sestava: Hlaváčová, Obrtlíková, Blumentritová, Boháčková, Reiserová, Bezděková, libero Krausová

 

Střídaly: Mentlová, Švejnohová

 

Předposlední dvojkolo nás zavedlo do Budějovic, kde na děvčata čekal v hale Jihostroje centrkurt s taraflexem. Myslím si, že pro každou hráčku je dobrá zkušenost zahrát si na volejbalově populárním místě. Velkorysý prostor nás však nezastrašil a díky kvalitnímu útoku vyhráváme první set. Ve druhém, ač kvalitně servírujeme, nedokážeme reagovat na ulívky a technické údery Budějovických hráček a set ztrácíme. Následným zlepšením v obraně na bloku a hlavně v obraně v poli jihočeský tým předčíme a nutíme je k chybám. Třetí set tak máme pod kontrolou, razancí v útoku a obětavostí v poli získáváme i vypjatou koncovku čtvrtého setu a zaslouženě vítězíme.

 

2.zápas 1:3 (10,-12,-18,-9)

 

Sestava: Ulčová, Mentlová, Švejnohová, Boháčková, Obrtlíková, Bezděková, libero Burdová

 

Střídaly: Reiserová, Stará, Hlaváčová

 

Druhý zápas začal z naší strany velmi vlažně. Budějovické hráčky dokázaly přečíst hru naší nahrávačky a všechny útočnice měly problém položit míč na zem proti obraně srovnané na bloku i v poli. Naše chyby tomu nepomohly a set ztrácíme vysokým rozdílem. Zlepšenou komunikací, důsledností plnění pokynů a trpělivostí z naší strany má druhý set přesně opačný průběh. Soupeř začíná kumulovat chyby, my skvěle bráníme na bloku. Ve třetí sadě potvrzujeme dominanci na bloku a v obraně v poli. Soupeř skládá zbraně, ve čtvrtém setu už s čirou radostí deklasujeme soupeře. 

Zasloužená dvě vítězství, které holky odmakaly a dominovaly na bloku. Bohužel vítězství Hradce Králové v Jablonci už nám nedává šanci posunout se na třetí místo a sezónu ukončíme na čtvrtém místě.