Soustředění v Plasích z pohledu U14A

Po změně hlavního trenéra u skupiny mladších žákyň A nás čekalo týdenní soustředění v Plasích. Letošní skupina hráček je velmi pracovitá a šikovná, takže o hladkém průběhu nebylo pochyb a očekávání byla naplněna. Začali jsme s opakováním základů a tréninkem herních činností jednotlivce, otestovali jsme hráčky ve fyzických testech i těch vědomostních, strávili jeden den pod taktovkou Lenky Fabikovičové a dostali se k tréninku šestkového volejbalu a herních řetězců.

Každou činnost holky zvládaly bez větších problémů a během týdne jsme odvedli opravdu kus práce. Fabi měla obě tréninkové jednotky zaměřené především na výběr vhodného místa pro odbití a práci nohou, což jsme ocenili, jelikož to často bývá problémová činnost. V šestkách se zatím hráčky trošku motají, ale to se dalo čekat.

Během celého týdne jsme nemuseli řešit vážnější zranění, problémy v týmu nebo jiná úskalí a mohli se tím pádem celou dobu soustředit na volejbal. Nahrávačky si vyzkoušely večerní trénink s družstvem starších žákyň a celé naše družstvo se jeden večer sešlo u deskových her. Na společenský večer si část družstva připravila velice povedenou scénku „Hadrové zprávy“ a Bobřík odvahy nikoho nerozhodil. Zkrátka soustředění na jedničku.

Za trenéry mohu říct, že se těšíme na nadcházející sezónu a spolupráci s touhle skvělou skupinou.