Kadetky jsou v závěru srpnové přípravy

Kadetky Volejbalu Plzeň po návratu ze soustředění v Klatovech pokračují v letní přípravě sérií přípravných utkání a turnajů.

Srpnovou přípravu začaly kadetky v pondělí 1.8. výšlapem na Krkavec, kde se po prázdninách sešly společně všechny hráčky, které byly na letošní sezónu vybrány. Poprvé se zde objevily i nové tváře (hráčky z Rokycan, Slavie Plzeň, Českého Krumlova a studentky nastupující do 1. ročníku SG), které bychom rádi vyzkoušely a zařadily do kadetských soutěží.

Následovali tři dny kondiční přípravy v Plzni a od 5.-12.8. už tradiční soustředění v Nýrsku. Soustředění se zúčastnilo 28 hráček a sedm trenérů (dva z Tábora) + kondiční trenérka. Obsahem byla jak kondiční příprava (posilování, výběhy na sjezdovce, atletická průprava), tak základy herních činností jednotlivce. Hráčky se také seznámily s herními systémy a pro zpestření vyzkoušely různé druhy her či kolečkové brusle. Součástí soustředění byla také regenerace formou sauny a venkovního bazénu. Všechny hráčky trénovaly s nadšením a s plným nasazením. Pobyt v Nýrsku byl pro nás velmi dobrým základem letní přípravy a poznáním se navzájem. Velký přínosem bylo zapojení asistentů a patří jim díky za obětavou a kvalitní spolupráci.

Po volném víkendu příprava pokračovala v Plzni na SG, kde jsme se již více zaměřili na volejbalové dovednosti a herní činnosti. Od 18.-24.8. jsme se přesunuli na druhé soustředění do Klatov. V Klatovech se již sešly tréninková extraligová skupina kadetek společně s extraligovými juniorkami a ženami. Hlavní náplní již byl nácvik herních komplexů, drily individuálních činností a postupné sehrávání družstva. Tradičně se odehrál turnaj smíšených čtveřic (kadetky a juniorky/ženy), kde se potkaly i „tak vzdálené“ ročníky jako 2008 vs 2001. Nedílnou součástí byl i nadále rozvoj kondice a následné kompenzace pod vedením Elišky Konečné. Ve večerních blocích se kadetky setkaly i s volejbalovou teorií ve formě videa. Holky celé soustředěné odmakaly na maximum, a i když se v závěru dostavila únava, dokázaly se „kousnout“ i v posledním tréninku. Věřím, že jsme položili kvalitní základ pro letošní sezónu.

V posledním srpnovém týdnu máme před sebou herní třídenní kemp s VK KP Brno a od září už plné víkendy přípravných turnajů v Prostějově a Ostravě.

Všichni se těšíme na novou sezónu.