Kadetky se vrátily z Testovacího turnaje v Ostravě

Kadetky Volejbalu Plzeň se o víkendu 9.–11.9.2022 zúčastnily třídenního Testovacího turnaje SCM v Ostravě.

V pátek proběhlo tradiční testování všech družstev SCM, kde holky absolvovaly fyzické testy dané volejbalovým svazem. Po testování se rozehrály první dvě utkání víkendového turnaje „O Křišťálovou vázu“. Turnaje se zúčastnilo v kategorii kadetek 12 družstev rozdělených do dvou šestičlenných skupin. Turnaj se hrál na dva vítězné sety.

Základní skupinu jsme zahájili proti KP Brno a celé utkání bylo od začátku vyrovnané. V prvním setu jsme se těžko vyrovnávali na příjmu s podáním soupeře. Ve druhém setu jsme dodrželi taktické pokyny na podání a zlepšili obranu v poli. Ve třetím zkráceném setu jsme udrželi pevné nervy a utkání dotáhli do vítězného konce 2:1. Druhé večerní utkání jsme odehráli s Duklou Liberec a opět jsme bojovali ve třech setech. I přes náš odvážný výkon, zejména v útoku jsme se v závěru nevyvarovali vlastních chyb a prohráli 1:2. V sobotu jsme od rána dohrávali základní skupinu s velkým nasazením a chutí. První utkání s Frenštátem jsme dovedli díky kvalitnímu podání bezpečně k vítězství 2:0. Další utkání s Přerovem vyrovnané vždy do poloviny setů, potom jsme díky dobré obraně v poli a následnému útoku zvládli 2:0. Závěrečné utkání základní skupiny jsme hráli proti Šternberku a opět nám k vítězství 2:0 pomohla obětavá obrana v poli a v závěru chyby soupeře na podání.

Po základní skupině jsme postoupili do finálové skupiny o 1.–6. místo. Jelikož se vzájemné utkání ze základní skupiny započítávali, přinesli jsme si do finálové skupiny 3 body. Ve finálové skupině jsme k prvnímu utkání nastoupili proti Kralupům s chutí se porvat o co nejlepší výsledek. V prvním setu jsme nedokázali čelit účinnému podání soupeře. Ve druhém setu jsme zlepšili všechny činnosti a byl to výborný volejbal až do koncovky, kde Kralupy dokázali lépe zakončovat bodové míče a prohráli jsme 0:2. V neděli jsme již bojovali s únavou a sestava se velmi zredukovala a byli jsme rádi za pomoc hráček startujících v juniorkách. Utkání s Olympem jsme hráli s velmi improvizovanou sestavou a podlehli hladce 0:2. Na závěr turnaje jsme odehráli naše první mezinárodní utkání s polskou Varšavou. Holky odehrály jedno z nejlepších utkání, které bylo bojovné a s nasazením, velmi útočně vedené z obou stran. V prvním setu jsme dokázali jistě útočit a vyhráli v koncovce. Druhý set nás opět trápil příjem podání. Ve třetím zkráceném setu jsme dokázali stáhnout pětibodové vedení soupeře a v napjaté koncovce prohráli 13:15, tedy 1:2.

Holky zaslouží absolutorium za přístup a nasazení v celém turnaji. Konečné 6. místo je pro nás příjemné, ale také nám ukázalo herní činnosti, na kterých musíme společně pracovat.

Turnaj nás prověřil po všech stránkách a věřím, že jsme připraveni na úvodní extraligový kvalifikační turnaj, který nás čeká v příštím týdnu opět v Ostravě.

Trenér: Jindřich Pavlík

 

Slovo kapitánky Markéty Markové:

Tenhle víkend se nám potvrdilo, že skoro nejvíce nám o výsledcích rozhoduje naše podání – dokázalo nás v mnoha utkáních podržet, a i nabudit do hry. Furt nám chybí sehranost a tedy i razance, ale pomalu se to rýsuje a věřím, že příští víkend na kvalifikaci to bude jen lepší.