První kolo poháru krajů se odehrálo v Rokycanech

Na úvodní kolo poháru krajů jsme vyrazili do Rokycan, kde na nás čekala další tři družstva. Z původních sedmi týmů startuje soutěž šest a z toho ještě dva nemohly dorazit na vstupní turnaj. Vzali jsme s sebou proto devět hráček, aby se mohly všechny dostatečně prostřídat, ale také si zahrát.

V prvním zápase jsme nastoupili proti Táboru a ačkoli výsledek 0:2 nevypadá povzbudivě, výkon nebyl vůbec špatný. Zahájili jsme nervózně a chvíli trvalo, než holky pochopily, že se není čeho bát. Po opatrném začátku se naštěstí dokázaly oklepat, zorientovat a plnily to, co jsme se učily v tréninzích. Podání nám dělalo trošku potíže, ale celkově byl první zápas vydařený.

Ve druhém zápase jsme čelili Chodovu, který už při rozpinkání holky vylekal. Obrovskou pochvalu zaslouží hráčky především za to, že hrály a nenechaly se rozhodit případnými nezdary. Začalo nám létat podání, zkoušeli jsme útočit, a dokonce jsme si během tohoto zápasu připsali první letošní bodový blok (Johy). Tento zápas bych označila za nejvydařenější z celého dne, a to nejen díky tomu, že jsme ho vyhráli, ale za hru, kterou holky předvedly.

Třetí zápas jsme začali bez většího odporu soupeře. Hladce jsme vyhráli první set a bezstarostně začali třetí. Hned v úvodu holky překvapilo, že soupeř míče vrací a samy sebe natolik rozhodily, že odešlo i všechno ostatní. Přestali jsme se hýbat, zhroutil se systém a nepomohli jsme si ani podáním. Druhý set jsme protrpěli a čekal nás tie-break. Tady musím holky pochválit, že se z druhého setu vzpamatovaly a třetí set dokázaly odehrát. Stále to nebylo takové, jaké by se to nám trenérům líbilo, ale po druhém setu to byla velká změna.

Obecně bych holky chtěla pochválit. Snažily se nahrávat se zadní nahrávačkou, několik z nich nezapomíná na pohyb bez míče, došlo k pokusům o bloky i útok a aspoň v prvních dvou zápasech si pravidelně volaly. Na první turnaj to nebylo vůbec špatné a my trenéři máme jasnou představu, na čem je třeba zapracovat.

Soupiska:
Šmídová (N), Nováková (N), Ripplová (N), Duffková (B), Trnková (B), Hraničková (B), Křížovská (S), Salehová (S), Duchková (S)