Druhá skupina čeká i na kategorii U20

 

Plzeň – Lanškroun 3:1 (25:18, 26:28, 25:21, 25:16)

Do našeho prvního kvalifikačního utkání jsme vstoupili s dobrým elánem a nasazením, hráčky plnily svoje individuální úkoly a soupeře jsme velmi kvalitně bránili. Byla vidět velká touha vstoupit do turnaje vítězstvím a začátek zápasu tomu odpovídal. V druhém setu začal soupeř více riskovat a toto mu vycházelo. Díky našemu kvalitnímu servisu, který nás provázel celý zápas, jsme i s nadšeně a riskantně hrajícím protivníkem dokázali držet krok. Bohužel ve vypjaté koncovce jsme byli zbrklejší než jindy a set získal Lanškroun. Od třetího setu už jsme jasně dominovali nejen v obraně na bloku a v poli, ale především odvaha v útoku nedala protihráčkám šanci na větší odpor. Velmi cenné vítězství, které jsme vybojovali především odvahou a připraveností na nestandartní situace.

 

Plzeň – VK KP Brno 0:3 (21:25, 21:25, 16:25)

Jednoznačný výsledek úplně neodpovídá námi předvedené hře. Se soupeřkami jsme drželi krok až do koncovek prvního a druhého setu, kde bohužel Brno bylo silnější a jistější. Nedařily se nám bránit brněnské útoky především z hlavního kůlu, kde hráčky KP dokonale využily naši nahrávačku na bloku. V příštích dnech budeme pracovat na tom, jak těmto situacím předejít. Začátek třetího setu byl poznamenán ztrátou dvou setů v koncovkách, v druhé půlce však holky zvedly hlavy a i třetí set odehrály se ctí. V tomto utkání jsme předvedli dobrý výkon, bohužel proti takovému soupeři se každé polevení trestá a pokud neudržíme maximální výkonnost po celou dobu, soupeř těchto kvalit toho využije.

 

Plzeň – Frýdek-Místek 3:0 (25:23, 25:15, 25:21)

Nedělní zápas byl klíčovým z pohledu jistoty zajištění místa v B skupině pro první turnaj extraligy U20. Už od začátku utkání bylo na hráčkách vidět, že slovo vítězství si vzaly za své a šly si za ním. I přes lehce nervózní set z obou stran jsme v koncovce dokázali soupeře dostat pod tlak podáním a tato vítězná a důležitá část setu nám vlila krev do žil. V druhém setu zkoušely protihráčky riskovat, ale opět náš kvalitní servis spolu s dobrou obranou je nepouštěl do hry. Třetí set už byl opět plně v naší režii a tímto vítězstvím jsme si zajistili účast ve skupině B.

David Konečný (trenér):
Mám velkou radost z takového začátku sezony. Hráčky plnily nejen individuální, ale i týmové úkoly, zdobila je odvaha a důslednost po celou dobu turnaje. Dokonce se chvílemi objevoval i „killer instinct“, který po hráčkách chci. Skvělý turnaj odehrála nahrávačka Sára Šebková, která své spoluhráčky dokázala svými nahrávkami dostat z úzkých. Blokařky Aneta Valentová a Markéta Beranová výborně odvedly práci na svém postu a zúročily tak zkušenosti z RD. Velmi dobře svou roli zvládla Julie Chrastinová, která díky své odvaze a důslednosti v obraně v poli na postu diagonální hráčky odehrála téměř všechny sety na turnaji. Na pozici smečařek se protočily všechny hráčky, některé s větší či menší úspěšností. Celkově jsme na tomto postu i přes skvělé momenty nevynikali, ale důležitý byl kolektivní výkon, ke kterému přispěly velkou měrou. Anna Burdová i přes bolest třísla dokázala turnaj odehrát na dobré úrovni. Děkuji hráčkám, které se na hřiště až tak často nedostaly za jejich podporu spoluhráček. Za mě velmi dobrý turnaj, který nám ukázal, že umíme hrát
volejbal a že umíme vítězit. Věřím, že si v dalším potvrdíme, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná.


Kateřina Stará (kapitánka):
O víkendu jsme se zúčastnily kvalifikačního turnaje v Brně. V prvním zápase jsme nastoupily proti Lanškrounu, se kterým ztrácíme ve vyrovnané koncovce pouze jeden set.
Druhý zápas nás čekal hned odpoledne s Brnem, proti kterému jsme hrály už předchozí přípravná utkání a věděly jsme jaká je kvalita tohoto soupeře. V prvních dvou setech jsme Brno dostaly do vyrovnaných koncovek, které bohužel proměnilo ve svůj prospěch a toho využilo ve třetím setu, kde s přehledem vyhrávají.
Do nedělního zápasu s Frýdkem-Místkem jsme nastupovaly s vědomím důležitosti výsledku utkání. Díky našemu výkonu a zodpovědnému přístupu si z tohoto utkání odnáším 3 body a místo ve druhé skupině.