Žákyně Lokomotivy Plzeň mají za sebou kvalifikační turnaj Českého Poháru

V Dolních Břežanech o víkendu 24. - 25. 9. 2022 postupně sehrály 6 utkání. Turnaj jsme zahájili poctivě odpracovanými zápasy proti družstvům Příbrami (2:0) a Meteoru Praha (2:0). Následoval výrazně mladší Třebín (2:0) a na závěr soboty první komplikovaný set s Rudolfovem (2:0), kde jsme před koncovkou 2. setu padali ještě 16:21, ale po výborné koncovce jsme přeci jen slavili čisté konto. Neděli otevřel duel s Volejbalem Ústí n. L. (2:1). Po překvapivě hladkém 1. setu jsme se nechali ukolébat a následně ztratili nervózní koncovku 2. setu. V tie-breaku jsme se vrátili do zápasu a zapsali pátou výhru. Poslední utkání proti domácímu Orionu Praha "A" (1:2) bylo pak přímým soubojem o 1. místo v kvalifikační skupině. V bojovném a velmi pohledném žákovském střetnutí jsme ztratili 1. set 22:25 a vybojovali 2. set 25:23. V rozhodující sadě nám soupeř před koncovkou mírně odskočil a my už ztrátu nesmazali (12:15). Výsledkem je 2. místo v kvalifikační skupině D, znamenající postup do 1. osmičky soutěže.

Velká gratulace všem hráčkám. Tradičně jsme se opírali o výborné výkony nahrávačky a kapitánky Evy Mužíkové a libera Magdaleny Nekolové. Hlavně díky nim se nám podařilo nadstandardně zapojit do útoku středové hráčky Emmu Balášovou a Kristýnu Kovandovou a ulevit tak smečařkám Andree Korandové a Magdaleně Hromádkové. Možná i díky tomu jsme si téměř po celý turnaj udrželi vysoký standard přihrávky. Úspěšnou premiéru na postu diagonální hráčky si odbyla Aneta Kremláčková. Hráčky základní sestavy si pochvalovaly atmosféru v týmu a podporu spoluhráček z lavičky, které zde prozatím především sbíraly zkušenosti. Přesto již na prvním turnaji nahrávačka Adéla Vladařová a smečařka Beáta Svobodová obstaraly několik důležitých střídání. Do hry se alespoň na chvilky dostaly také libero Markéta Vávrová i nahrávačka Karolína Jablonková a určitě nezklamaly.

První bodované kolo se bude hrát 15. - 16. 10. 2022. Držte nám palce, v elitní skupině české části nečeká plzeňské volejbalistky nic jednoduchého.