Mikulova Praha hostila druhé kolo poháru krajů

Máme za sebou druhé kolo poháru krajů a obecně by se dalo mluvit o zlepšení. Je patrné lepší chápání systému a na to navazuje zlepšení orientace ve hřišti. Výrazně ubylo míčů, kdy by nikdo nešel hrát a všichni jen čekali nebo se soustředili na něco jiného než na hraní balonu. Jelikož čekaly každé družstvo opět jen tři zápasy, dohodli jsme se na systému tří hraných setů.

První dva zápasy byly oba vyrovnané. První s Táborem jsme podlehli 1:2 a druhý s domácí Mikulovkou jsme stejným poměrem vyhráli. V obou zápasech byly na obou stranách znát rozdíly mezi jednotlivými hráčkami. Projevovala se také nejistota na podání a malé zkušenosti s herními situacemi. Obecně ale naše hráčky předvedly pěkný výkon, hodně komunikovaly, a dokonce došlo i k několika pokusům o zpestření hry jako například nahrání za hlavu, útok na druhou přes a další. Povedlo se nám pár úspěšných bloků, několik sérií na podání i vybojovaných míčů v poli. Stále nám dělá velký problém výběru místa k odbití a celkově pohyb pod míč.

Poslední zápas nás čekaly Rokycany. Po prvním hladce vyhraném setu jsme se protrápili druhým, kde se nic nedařilo a nenašel se na hřišti nikdo, kdo by vzal odpovědnost na sebe a strhl s sebou ostatní. Do třetího setu měly hráčky stanovený limit bodů, který by soupeř neměl překročit a změna na hřišti byla znát. Holky přistoupily k úkolu zodpovědně, vybojovaly set s lehounkou rezervou a zaslouženě si připsaly vítězství 3:0. Bylo to skvělé zakončení dne a nezbývá než příště navázat.

Soupiska:
Šmídová (N), Nováková (N), Duffková (B), Šandová (B), Kůrková (B), Hraničková (B), Křížovská (S), Krausová (S), Kantnerová (S), Šašková (S)