Parádní jízda!

Žákyně Lokomotivy Plzeň vybojovaly v 1. kole Českého poháru 2. místo. Turnaj 1. osmičky západní části pořádaly Karlovy Vary o víkendu 15. – 16. 10. 2022 ve Spořicích. Oproti kvalifikaci náš tým výrazně posílila smečařka Janča Vávrová z Č. Krumlova.
V prvním zápase s celkem Kralup se tým na hřišti ještě trochu poznával a nejistota se odrazila v nepřesnostech na přihrávce. Bojovali jsme, ale kvalitně podávající soupeř nás téměř nepustil do hry. 0:2 (14:25, 19:25).
 Nymburk nám naopak v prvním setu usnadnil práci velkým množstvím vlastních chyb. Nechali jsme se ukolébat a ve druhém zjišťovali, že pasivní obrana a čekání na chyby soupeře není cesta, po které bychom chtěli jít. Výsledek jsme si ale pohlídali a připsali si první výhru. 2:0 (25:9, 25:18).
Třetí zápas v řadě byl jako na houpačce. S velkou chutí jsme Karlovy Vary zatlačili v prvním setu. Ve druhém jsme většinu času tahali za kratší konec a přes velkou snahu neuhráli koncovku. Prodloužení bylo trochu nervózní, ale s dobrým koncem pro nás. 2:1 (25:13, 22:25, 15:12).
Rozpis nám na sobotu určil 5 utkání, takže po pauze nás čekaly ještě 2 těžké zápasy. Oba jsme zvládli jako přes kopírák. Precizní přihrávka, obětavá obrana, odvaha v útoku a klid v koncovkách. Velké uznání hráčkám za to, jaké tempo udržely do poslední výměny.
S Orionem Praha 2:0 (25:23, 25:21) a přesně stejně s Turnovem 2:0 (25:23, 25:21).
Po náročné sobotě bylo nedělní rozhýbání náročné a v zápase s Kometou Praha, která zůstávala bez výhry, nám chvíli trvalo, než jsme našli správný rytmus. Komplikace jsme ale nepřipustili. 2:0 (25:12, 25:13).
Poslední utkání s Mělníkem jsme nezvládli pouze bodově. Předvedli jsme výborný volejbal, bojovali jsme, smazali ztrátu z úvodu prvního setu a před jeho koncovkou si vypracovali nadějný náskok. Bohužel se nám nepodařilo proměnit ani jeden ze čtyř setbolů a soupeř pak již nezaváhal. Nezabalili jsme to a druhý set začali naopak lépe my. Zhruba v polovině poslední sady na nás ovšem padla ukázková deka, chyb přibývalo ve všech činnostech a když jsme se nadechovali ke změně, hráčky na druhé straně sítě byly v rozhodujících okamžicích téměř bezchybné. 0:2 (25:27, 16:25).
Týmy na 2. až 6. místě se navzájem obíraly o body, takže celkových 14 bodů stačilo na skvělé 2. místo za vítězným Mělníkem. Příští kolo by se mělo hrát v Karlových Varech 19. – 20. 11. 2022. Věříme, že budeme všichni v pořádku připraveni poprat se o podobný výsledek, a budeme rádi, když nám budete držet palce.
Velkou gratulaci si zaslouží všechny hráčky.
Nastupovaly: Evi Mužíková (N), Janča Vávrová (S), Majda Nekolová (L), Andy Korandová (U), Emmča Balášová (B), Áďa Hromádková (S), Kiki Kovandová (B)
Střídaly: Neluš Hovorková, Áďa Větrovská, Anet Kremláčková, Verča Hejduková, Kája Jablonková a Erika Virtová