Z Prahy jedou ženy bez bodu

TJ Tatran Střešovice – Volejbal Plzeň 3:1 (17:25, 25:17, 25:15, 25:15)

Čtvrteční utkání jsme zahájili skvěle, na obou stranách byl vidět výborný volejbal a i přes nepříznivé skóre v začátku setu 3:7 jsme kvalitní obranou a bezchybným útokem získali první set. Další tři sety vždy měly stejný průběh, Střešovice si na začátku udělaly mírný náskok, nám se nedařilo ubránit jejich útoky a při našem side-outu jsme se vždycky vytrápili v jednom postavení, ze kterého jsme se nedokázali dostat. Soupeř zaslouženě zvítězil, mrzí mě, že jsme nedokázali zareagovat na změnu hry zkušených střešovických volejbalistek.

TJ Tatran Střešovice – Volejbal Plzeň 3:0 (25:19, 25:18, 25:11)

V pátek jsme věděli, s čím na nás asi Střešovice nastoupí a utkání jsme začali dobře. To bohužel nemělo dlouhého trvání, opět jsme se zadrhli v jednom postavení, ze kterého jsme se nedokázali dostat. Soupeře jsme potom už jen dotahovali a korigovali skóre. Stejný scénář se odehrával ve druhém i třetím setu, kdy nás střešovické hráčky zastavily v jednom postavení a vybudovaly si náskok, který jsme již nedokázali dohnat.

 

David Konečný (trenér):
S výsledkem spokojený samozřejmě nejsem, věřil jsem, že po kvalitě, kterou děvčata ukázala uplynulý týden v tréninku si jedem do Prahy pro body. Z naší strany to byl kvalitní volejbal, který se musel líbit oběma stranám, bohužel nás vždycky srazilo jedno nebo dvě postavení, ze kterého jsme se nedokázali dostat a to bylo ve všech setech rozhodující. Mrzí mě výsledek, naše předvedená hra v určitých pasážích byla podle mě zatím nejlepší v aktuální sezóně. Věřím, že hráčky viděly, že můžou konkurovat i mnohem zkušenějšímu soupeři a tuto zkušenost si přenesou i do dalších bojů.


Kateřina Chlumecká (kapitánka): 
V obou utkáních jsme předváděly kvalitní výkon, který se opíral i o týmovou spolupráci, která nám v předchozích zápasech chyběla. Nicméně hračky Tatranu ukázaly svou herní zkušenost a v každém setu nám v jednom postavení odskočily minimálně o 5 bodů. Toto manko se nám pak těžko dotahovalo a i přes to, že jsme stále bojovaly, neodvezly jsme si z Prahy ani bod. Teď nás čeká druhá polovina první části naši soutěže a věříme, že tentokrát se nám proti ostatním týmům povede lépe než tomu bylo v první polovině.