Série proher konečně prolomena
 

Plzeň – Nusle 3:2 (20:25, 13:25, 25:23, 25:21, 15:13)

Zápasy s týmem, který se v tabulce nacházel pod námi slibovaly prolomení série porážek, úvod pátečního zápasu tomu však nenasvědčoval. Hráčky se nedokázaly koncentrovat a soupeř toho naplno využil. Ani juniorky z lavičky se nedokázaly chopit šance a první dva sety jsme Nuslím nebyli plnohodnotným protivníkem. Od třetího setu jsme začali více riskovat na servisu a zlepšenou obranou na bloku i v poli jsme zápas nakonec dotáhli do vítězného konce.

Plzeň – Nusle 3:0 (25:20, 25:16, 25:23)

Začátek sobotního zápasu vypadal diametrálně jinak, než ten páteční. Věděli jsme, že už soupeře nemůžeme podcenit a do utkání vstupujeme velmi koncentrovaně a s větší vůlí po vítězství. Celý zápas dominujeme ve všech činnostech a zodpovědným výkonem si připisujeme další body do tabulky.

 

David Konečný (trenér):
Přes moji extrémní nespokojenost v úvodu pátečního zápasu jsem nakonec spokojen s pěti body a předvedeným výkonem. Zpočátku si hráčky myslely, že to půjde samo, o to více si cením reakce na vzniklou situaci a otočení zápasu. Když pominu první dva sety prvního utkání, tak jsme nadstandartně bránili na síti a velmi dobře servírovali. Celkově tedy spokojenost. Nyní se budeme koncentrovat na důležitá utkání s Rudolfovem a Českými Budějovicemi, kde si přejeme připsat další body a potvrdit naši aktuální výkonnost.
 
Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Tyto zápasy s Nuslemi pro nás byly důležité hlavně kvůli naší psychice, protože ta šňura proher už byla dlouhá a věděly jsme, že pokud chceme sbírat body, tak musíme pořádně zabrat. To se nám také povedlo.
Do pátečního zápasu jsme nevstoupily vůbec dobře, ale po dvou prohraných setech jsme se dokázaly zvednout a týmovým výkonem otočit průběh zápasu na naši stranu.
Tento výkon nám vydržel až do sobotního rána, kdy jsme Nuslím nedaly příliš velké šanci na zdramatizování zápasu a bez ztráty setu jsme zvládly vyhrát a do tabulky tak připisujeme důležitých 5 bodů.