Extraligové kadetky zvládly turnaj první čtyřky

Hned na úvod bych rád vyzdvihl obrovské nasazení všech hráček a jejich velkou odhodlanost udělat vše pro setrvání v první skupině soutěže. Velký dík patří celému realizačnímu týmu a lidem z klubu, kteří pomáhali zabezpečit uskutečnění tohoto turnaje. Myslím, naše domácí hala v prostředí SG Plzeň nám umožnila podat aktuální maximum našeho volejbalu. Nefalšovaným sedmým hráčem ovšem bylo publikum v hale po celé dva dny turnaje. Holky to velmi vnímaly a patří Vám obrovský dík!
Takže nyní od začátku… v prvním sobotním utkání nás čekal silný Olymp Praha a byl to skvělý volejbal z obou stran. V prvním setu jsme soupeře zaskočili účinným podáním a bezchybnou hrou. Ve druhém setu se po zranění naší univerzálky Lili Ciprové holky chvíli hledaly. Do třetího jsme zkusili na post univerzálky blokařku Markétu Beranovou. Tento tah se nám osvědčil zejména ve vítězném čtvrtém setu. Do pátého setu jsme vstoupili s respektem a v úvodu prohrávali 3:7. Přes obětavou hru ve druhé části tie-breaku už se nám nepodařilo utkání zdramatizovat a v koncovce jsme prohráli 11:15. Byl to statečný souboj s velmi silným a ambiciózním soupeřem.
Naše druhé večerní utkání s KP Brno bylo avizovaným soubojem o udržení v první čtyřce. Věděli jsme, že úspěch vede přes náš kvalitní servis a koncentraci a přesnost v obranné fázi. Holky kromě koncovky druhého setu hrály velmi zodpovědně a s odvahou. Jejich odměnou byla cenná výhra 3:0 a obrovská radost nás všech.
Nedělní utkání s Duklou Liberec nás rázem katapultovalo na boj o první místo ve skupině. Liberec odehrál utkání s velkým přehledem a zkušeností. Nám se nepodařilo navázat na účinné podání ze soboty a těžko jsme se prosazovali v útoku, kde nás Dukla ubránila zejména obrannou v poli.
Celkové udržení v první čtyřce je pro náš tým splněným dílčím cílem a obrovským motivem pro další práci v tréninku. Zjistili jsme, kde nás tlačí bota a uvědomili si, kolik toho máme ještě před sebou.

Sestava: Páv, Mužíková, Vítová, Theierová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Vávrová J., Paruchová, Janková

Výsledky:
Plzeň – Olymp Praha 2:3 (9,-21,-8,18,-11)
Plzeň – VK KP Brno 3:0 (15,23,13)
Plzeň – Dukla Liberec 0:3 (-15,-18,-16)

Trenér: Jindřich Pavlík
Asistent: Kateřina Rubášová