Dobré výkony na udržení v A skupině nestačily

 

Volejbal Plzeň – VK KP Brno 3:2 (25:21, 25:19, 17:25, 18:25, 15:10)

Do prvního zápasu v A skupině jsme vstoupili velmi dobře, vycházelo nám riskantní podání, kterým jsme soupeřky dostávali do těžkých pozic a velmi dobře jsme bránili v poli. Brněnské hráčky nedokázaly reagovat na naše odvážné protiútoky a zaslouženě vyhráváme první dva sety. V dalších dvou setech Brno začalo více riskovat ve všech činnostech a risk jim vycházel, my se trápili především na příjmu podání a následném útoku. V tie-breaku jsme předvedli bojovný výkon, skvělou obranou a zvládnutím taktických variant jsme si dokráčeli k prvnímu vítězství.

 

Volejbal Plzeň – PVK Olymp Praha 0:3 (22:25, 19:25, 23:25)

Po krátké pauze nás čekal favorizovaný Olymp Praha. I do tohoto utkání vstupujeme odvážně, daří se nám dobře útočit i bránit a celkově je náš výkon na velmi dobré úrovni. Ve všech třech setech nám ovšem soupeř odskočil v jednom postavení a my nabranou ztrátu již nedokázali dohnat. Jednoznačný výsledek neodpovídá námi předvedené hře, bohužel konstantnějším výkonem si pro vítězství dokráčely soupeřky.

 

Volejbal Plzeň – VK Dukla Liberec 0:3 (14:25, 19:25, 14:25)

Začátek zápasu proti silnému družstvu Liberce nám vůbec nevyšel, bylo na nás vidět zklamání z vítězstvím Brna nad Olympem, čímž se tento zápas stal klíčovým z pohledu udržení v A skupině. Velmi dobře podávající a útočící liberecké družstvo nám moc šancí nedalo, my i přes dobré zákroky v poli a srdnatý výkon bohužel z tohoto zápasu odcházíme poraženi.

 

David Konečný (trenér):

Neudržení se v A skupině nepovažuji za neúspěch, tento víkend byl pro nás nesmírně přínosný v tom, že jsme se přesvědčili, že i proti těm nejlepším družstvům dokážeme předvést velmi dobré výkony. Kvalita naší hry má stoupající tendenci, hráčky od května, kdy jsem s nimi začínal, ušly obrovský kus cesty ve svém volejbalovém vývoji. Další, mnohem větší kus, však máme ještě před sebou. Celkově jsem i přes dvě porážky spokojený a vážím si přístupu děvčat k práci. Hráčky dokázaly velmi dobře plnit taktické varianty. Velmi mě těší pochvaly na hru děvčat, protože si ji zaslouží nejen ode mě.

 

Kateřina Stará (kapitánka):
Máme za sebou herní víkend v A skupině a tři zápasy proti velice kvalitním týmům. Prvním našim soupeřem bylo námi velice známé Brno. Začaly jsme skvěle a měly jsme převahu dvou setů, avšak jsme chvilkově podlehly a dostaly se do tiebreaku, kde jsme ale opět zvládly hrát náš volejbal a vyhrát 3:2. Odpolední zápas nás čekal proti Olympu. I když jsme prohrály 3:0, musím říct, že jsme hrály velice dobře a odvážně a dokázaly si, že i s tímto týmem můžeme hrát vyrovnaně. Nedělní poslední zápas proti Dukle začal celkem dobře, ale nakonec jsme nezvládly jejich hru a podlehly 3:0. Naše 2 získané body nám bohužel nestačí na udržení v A skupině a padáme.
Těšíme se, že můžeme za měsíc znovu postoupit nahoru.