Parádní výkon

Po 2. místě ze Spořic, vybojovaly žákyně Lokomotivy Plzeň tentokrát ve Varech 3. místo. Velká gratulace. V součtu první západní části se umístily na 2. místě a postupují do 1. osmičky celorepublikového pokračování.

Turnaj jsme zahájili výhrou nad domácím týmem z Karlových Varů 2:0 (25:22, 25:18). Kralupy zcela eliminovaly náš útok středem, trápili jsme se na přihrávce a podlehli jsme hladce 0:2 (15:25, 18:25). Do pohody jsme se vrátili v zápase s Turnovem, který patřil první den k nejvydařenějším. Tentokrát jsme naopak skvěle bránili a připsali si druhou výhru 2:0 (25:23, 25:18). V posledním sobotním zápase jsme opět padli s Mělníkem, když jsme opravdu dobře hráli jen prostřední část druhého setu. Před koncovkou jsme se na chvilku dostali dokonce do vedení, ale na výhru jsme nedosáhli 0:2 (19:25, 21:25).

Nedělní část jsme zahájili vcelku poklidnou výhrou nad Ústím, které k nám postoupilo z druhé skupiny. V tomto zápase dokonce poprvé dostaly více prostoru střídající hráčky 2:0 (25:13, 25:19). V utkání s Orionem Praha jsme po vyrovnaném průběhu výborně zvládli koncovku prvního setu, ale ve druhém jsme ztratili nadějné vedení a poprvé dovedli zápas do prodloužení. To se nám ovšem vydařilo bezvadně 2:1 (25:20, 21:25, 15:11). Turnaj jsme uzavřeli výhrou nad týmem Mikulova Praha, kde si opět mohly zahrát střídající 2:0 (25:20, 25:13).

V elitní skupině jsme rozhodně nepatřili k nejvyšším týmům. Naše hra se opět opírala o pečlivou přihrávku, pestrou nahrávku a obětavou obranu. Všem hráčkám patří ještě jedna velká pochvala za ohromnou bojovnost. Klíčovou přihrávku ve spolupráci se smečařkami vedla Majda Nekolová. Díky nim se mohly do útoku poměrně často zapojit obě blokařky Emmča Balášová a Kiki Kovandová. Naší útočnou sílu výrazně podpořila razantní Janča Vávrová, ale také Áďa Hromádková (v sobotu) a Andy Korandová (v neděli) o sobě daly tentokrát vědět. V neděli hrála na univerzálu Anet Kremláčková, která nám dělá radost stále se zlepšující úderovou jistotou. To vše si odřídila (a spoustu těžkých situací zachránila) nahrávačka a kapitánka Evi Mužíková.

Střídaly na bloku Verča Hejduková, na smeči Nelča Hovorková a Bebe Svobodová, na liberu Marky Vávrová a na univerzálu i nahrávce Áďa Vladařová.

Příští kolo bude již spojené s týmy východní části a první osmička se stěhuje k soutoku Vltavy a Labe. V lednu se tedy poměříme s domácím Mělníkem, Kralupy, Orionem Praha, KP Brno, Frýdkem Místkem, Prostějovem a Sokolem Štoky. Držte nám palce, budeme se snažit udržet, ale "na vrcholku to už hodně fouká".