Poslední venkovní zápas v roce 2022 přinesl 3 body
 

 
České Budějovice – Plzeň 3:1 (23:25, 25:18, 25:21, 25:16)

Utkání začalo dle pokynů velkou mírou rizika, z čehož pramenilo velké množství chyb, ale i přesto se nám podařilo vybojovat první set. Ve zbytku utkání už jsme neriskovali ve všech činnostech, soupeř nás dobře bránil v poli a netrpělivostí v útoku jsme nedokázali navázat na úvod utkání. Celkově náš výkon nebyl špatný, bohužel v tomto utkání byly Budějovice o chlup lepší.

 

České Budějovice – Plzeň 1:3 (25:19, 25:27, 16:25, 18:25)

Sobotní zápas začal z naší strany vlažně, nedokázali jsme se prosadit na útoku až do druhé poloviny druhého setu. Zde jsme díky důraznosti dokázali otočit nepříznivé skóre a vybojovat napínavou koncovku. Další dva sety už byly jasně v naší režii, koncentrovaným výkonem podpořeným množstvím budějovických chyb jsme dokráčeli k důležitému vítězství.
 
David Konečný (trenér):
Oba zápasy děvčata předváděla kvalitní volejbal, páteční zápas byl bohužel poznamenaný velkým množstvím chyb, které standartně neděláme. Sobotní zápas byl přesně podle mých představ, hráčky dodržovaly útočnou taktiku a uvěřily jejich schopnostem nad sítí. Dobrý výkon byl podpořený zejména vírou v sebe sama a touhou po vítězství. Jsem velmi rád za toto vítězství, které děvčata potřebovala jako potvrzení, že jejich práce na tréninku má smysl. 

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Obě utkání byly jako přes kopírák, akorát jsme si přes noc vyměnily s holkama z Budějek role. První set v obou utkáních bral poražený tým, a naopak zbytek zápasu byl v režii týmu vítězného. Také obě dvě utkání pískali rozhodčí, kteří na obě dvě strany dělali značné chyby. Naštěstí tyto chyby nijak zvlášť neovnlivily průběh zápasů. Za tříbodové vítězství jsme moc rádi a doufáme, že v následujících těžkých zápasech se nám podaří opět připsat nějaké body do tabulky.