Skvělý výkon na jablonecké hráčky bohužel nestačil

 

Plzeň – Bižuterie – SG 1:3 (17:25, 14:25, 26:24, 17:25)

Jablonec nenechal nic náhodě a přijel posílen o hráčky  extraligového družstva žen Liberce. Nám se povedl vstup do zápasu, agresivitou a odvahou jsme si vypracovali až pětibodový náskok. Opět jsme se nevyvarovali šňůrám na příjmu, kde jsme v několika postaveních nedokázali najít řešení. Velmi dobře jsme se vypořádali s tvrdými útoky jabloneckých hráček a celkově se rvaly o každý míč. Odměnou nám bylo vybojované vítězství ve třetím setu, kde jsme napínavou koncovku dohráli odvážným útokem. Ve čtvrté sadě byl stav vyrovnaný až do stavu 15:15, pak přišla opět šňůra jabloneckých servisů, ze které jsme se už nevymanili.

 

Plzeň – Bižuterie – SG 0:3 (22:25, 15:25, 16:25)

S odvahou, agresivitou a odhodláním jsme vstoupili i do sobotního zápasu, náš dobrý výkon bohužel na vítězství nestačil. Odolávali jsme útokům soupeřek, až jejich agresivní servis vytvořil rozdíl ve skóre.

 

David Konečný (trenér):
Důrazná a tvrdá hra soupeře nám vyhovovala, velmi dobře jsme bránili a opět jsme si dokázali, že proti silným a zkušenějším soupeřům se nám hraje lépe a odhodlaněji. Velmi mě těší posun v naší hře, už jen zbývá přetavit tuto kvalitu ve vítězství. Chci poděkovat všem hráčkám za tyto dva zápasy, i přes dvě prohry jsem si náš volejbal užil. Věřím, že to je příslib do dalších zápasů a především do nadstavbové části.

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Oba dva zápasy jsme si všichni moc užili, i přestože jsme prohráli. Skvělé výkony byly k vidění na obou půlkách, ale bohužel Jablonec to v konci vždycky zvládl lépe. Jsme ovšem moc rádi, že jsme schopné hrát proti kvalitnímu soupeři, který byl ještě posílen o extraligové hráčky. Shodli jsme se na tom, že tohle byly ty nejméně bolestivé prohry od začátku sezóny, a to hlavně kvůli našemu předvedenému výkonu.