Extraligové kadetky poprvé v turnaji bez výhry

V dalším turnaji extraligové soutěže kadetek (2.-3.12.2022) jsme odehráli nepovedený turnaj.
Turnaj, který pořádal Liberec jsme předehrávali už v pátek 2.12. na hřišti pražského Olympu. Utkání jsme začali rozpačitě se spoustou vlastních chyb. V závěru prvního setu jsme sice vysoké vedení soupeře dotáhli, ale spíše jsme posbírali sebevědomí do setu druhého. Druhý set se hrál bojovný volejbal až do konce a v napínavé koncovce jsme zvítězili. Další dva sety jsme se už prali zejména s kvalitním podáním soupeře a naším příjmem. Soupeř nás tlačil svou bezchybnou hrou a zaslouženě vyhrál 3:1.
Po večerním přejezdu do Jablonce nad Nisou, jsme další dvě utkání odehráli s velkými výkyvy. V utkání s Havlíčkovým Brodem, které bylo pro obě družstva klíčovým pro setrvání v první čtyřce, jsme nezvládli reagovat na jejich rychlou a přesnou hru, podpořenou velkou obětavostí v obraně v poli. První dva sety nás soupeř k ničemu nepustil, a i přes náš skvělý výkon ve třetím setu si už vítězství 3:0 nenechal vzít.
Závěrečné utkání s Duklou Liberec už bylo pouze „labutí písní“. I přes některé naše krásné volejbalové akce, Dukla hrála sebevědomě s minimem chyb a velkým tlakem na podání. Jasně ukazuje, proč je suverénem letošní kadetské soutěže, a to i když hraje bez své ústřední hráčky „Pepiny“ Smolkové.
Celý turnaj nás provázeli problémy s příjmem podání a velkým počtem nevynucených chyb. Máme celý prosinec na čem pracovat a zejména hlídat zdraví hráček. Ukázalo se, že jakýkoliv sebemenší tréninkový výpadek i jediné hráčky je pro náš tým citelnou změnou. Je skvělé, že holky šly do každého utkání s odhodláním a naplno. Věřím, že nás tento turnaj spíše posílil.
Sestava: Páv, Mužíková, Vítová, Theierová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Vávrová J., Paruchová, Janková
Výsledky:
Plzeň – Olymp Praha 1:3 (-20,24,-18,-16)
Plzeň – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 0:3 (-17,-16,-23)
Plzeň – Dukla Liberec 0:3 (-7,-19,-16)

Trenér: Jindřich Pavlík
Asistent: Kateřina Rubášová