Úspěšný víkend kategorie U20

 

Volejbal Plzeň – České Budějovice 3:2 (25:17, 21:25, 14:25, 25:20. 15:9)

Do prvního utkání proti Budějovicím jsme vlétli jako uragán, hráčky skvěle aplikovaly nastavené taktické pokyny a za přispění kvalitního servisu jsme dokázali získat první set. Od druhého setu nastal klasický scénář. Soupeřky vidí, že bez enormního risku nám nemohou konkurovat a úspěšně riskují ve všech činnostech, my bohužel nejsme schopni reagovat. Naštěstí tento tlak budějovické hráčky nedokáží udržet dlouho a my se vracíme do zápasu větší koncentrovaností a zejména bojovností. Závěr zápasu už patří nám a v tie-breaku dominujeme my.

Volejbal Plzeň – Ostrava 3:1 (25:12, 20:25, 25:22, 25:19)

Druhý zápas následoval krátce po ukončení prvního utkání a už před rozcvičkou byla na hráčkách patrná psychická únava z nedostatku odpočinku mezi zápasy. Tohle se nám podařilo velmi rychle odstranit a hráčky v plné koncentraci nepustily soupeřky díky dobře takticky vedenému servisu k většímu odporu. Toto nám ovšem vydrželo pouze první set, soupeřky opět riskovaly a toto jim vycházelo. Druhou sadu tedy ztrácíme, ve třetí sadě se ještě ostravské hráčky vzepjaly k odporu, ale proti plzeňské bojovnosti a obětavosti už neměly dostatek fyzických ani morálních sil.

Volejbal Plzeň – Frýdek-Místek 3:1 (25:19, 25:14, 19:25, 27:25)

Finále a boj o postup mezi nejlepší celky této kategorie. Takto to bylo hráčkám představeno a ony samy věděly, že to nebude jednoduchý souboj, protože frýdeckomístecké hráčky na tomto turnaji předváděly opravdu kvalitní volejbal. Příkladným nasazením a koncentrací spolu s plněním taktických pokynů jsme soupeřky dostávali do úzkých, kde jsme si díky vybudovanému náskoku mohli dovolit vyzkoušet i netradiční varianty útoku, které chceme aplikovat v následujících utkáních. Soupeř do třetího setu vystřídal většinu hráček, které doposud neměly tolik šancí ukázat, co v nich je a tato děvčata své šance naplno využila. Prohra v třetím setu a nepříznivý stav ve čtvrtém setu nebyl zapříčiněn naší nekoncentrovaností, spíše jsme nedokázali reagovat na nestandartní hru soupeřek. Vypjatou a napínavou koncovku čtvrtého setu, kdy jsme odvraceli dva setboly děvčata skvěle zvládla díky opravdovému odhodlání a víru ve své schopnosti.

David Konečný (trenér):
Primárně chci děvčatům pogratulovat k postupu mezi elitní čtyřku nejvyšší soutěže kategorie U20. Svojí bojovností v tomto turnaji si to opravdu zasloužila.
Dlouhá cesta do Frýdku-Místku na nás nenechala vážnější následky, i přesto si myslím, že nás turnaj nezastihl v naší úplně nejlepší formě. Navzdory tomu jsem velmi rád, jak se s tím děvčata popasovala a jak dokázala bojovat o každý jeden míč. Vážím si opravdové „profesionality“, se kterou do turnaje nastoupila. To, že soupeřky vidí, že už nemůžou nic ztratit, riskují a zkouší vše a my kvůli tomu ztratíme set nebo dva je pochopitelné, o to více si cením jejich reakce na tyto vzniklé situace.
Celkově hráčky na turnaji velmi dobře plnily taktické pokyny, což jim možná cestu za postupem usnadnilo. Stejně důležitá byla soudržnost celého týmu a pomoc hráček, které se neobjevovaly až tak často v základní sestavě.
Věděli jsme, že kvalitativně převyšujeme naše soupeře a zároveň jsme věděli, že dokázat tuto skutečnost je nejtěžší. Budu se opakovat, ale tyto zápasy ukázaly morální sílu našeho družstva, které si dokáže pospolitostí dostat i z těžkých situací a díky vybudované agresivitě dokáže předvádět hru, kterou jsem děvčatům na začátku představil. Věřím, že na začátku ledna v turnaji A skupiny obstojíme, všechny hráčky si to za dobře odvedenou práci zaslouží.
Kaňkou na tomto turnaji je zranění Markéty Beranové, věřím však, že jí odpočinek prospěje že k dalším zápasům přistoupí stejně odhodlaně jako k právě uplynulým.


Sára Šebková (kapitánka):
V druhém prosincovém pátku se vydáváme na náš čtvrtý extraligový turnaj do Frýdku-Místku.
V sobotu potvrzujeme poslední měsíce námi předváděnou kvalitu našeho volejbalu a i přes drobná zaváhání zaslouženě získáváme vítězství nad Českými Budějovicemi i Ostravou, čímž si zajišťujeme výhodu pomyslného finále turnaje v našich rukou.
Neděle se už tradičně odehrává ve znamení klíčového zápasu proti Frýdku-Místku… Od začátku nám fungují všechny herní činnosti a naší bojovnou hrou jednoznačně získáváme první dva sety. Ve třetím setu polevujeme v koncentraci a připadá soupeři. Ve čtvrtém setu se vrací naše počáteční bojovnost a ve vypjaté koncovce dotahujeme zápas do vítězného konce a zaslouženě opět postupujeme do A skupiny.
Chtěla bych vyzdvihnout bojovnost a týmovost která mezi námi probíhala celý víkend a poděkovat Veronice Vítové, která po celý turnaj skvěle zvládala roli nového a zároveň jediného libera a z velké části pomohla k postupu.