Pátek 13. smůlu ženám nepřinesl, sobota bohužel ano
 

Volejbal Plzeň – TJ Slavia Hradec Králové 3:0 (25:21, 25:20, 25:22)
 
První utkání po vánoční pauze v nadstavbové části jsme začali velmi dobře. Hradecké hráčky sice přijely jen v sedmi lidech, to ale neznamená, že by zde byly jen z povinnosti. My do utkání vstupujeme velmi koncentrovaně a s odhodláním směrem k vítězství. Tomu odpovídá i herní projev, kde velmi dobře bráníme v poli a dohráváme úspěšně bodové míče. Celkově jsme v tomto utkání dobře přihrávali a nestávalo se nám, že se v nějakém postavení zasekneme a soupeř nám uteče o několik bodů. Velmi dobrý výkon všech hráček na hřišti a podpora hráček z lavičky nám tedy zajistila první tři body proti soupeři, se kterým budeme bojovat o místo v play-off.
 
Volejbal Plzeň – TJ Slavia Hradec Králové 1:3 (17:25, 25:17, 15:25, 23:25)
 
Sobotní zápas měl úplně jiný průběh, než úspěšný páteční. Nedokázali jsme soupeři uškodit servisem a velkým množstvím chyb jsme soupeři darovali první set. Hradecké volejbalistky možná trochu polevili v nasazení a koncentraci, na druhou stranu my se vrátili ke kvalitnímu servisu a následné obraně v poli. Druhý set patřil nám. Od třetího setu jsme vyrobili velké množství chyb, soupeř nás takzvaně uzalíval a my nedokázali reagovat. Čtvrtý set jsme bojovali až do konce, bohužel soupeř si skóre pohlídal a dokráčel si pro výhru.
 
David Konečný (trenér):
Chtěl bych vyzdvihnou kolektivní výkon pátečního zápasu, kde jsme opravdu odvedli dobrou práci ve všech herních činnostech. Dobře jsme přihrávali, agresivním servisem jsme dokázali soupeřky dostat do úzkých, odvážně jsme řešili situace po vybraném míči a celkově jsem spokojený i s projevem hráček na hřišti i mimo něj. Byl to opravdu koncentrovaný výkon a tři body po právu náležely nám.
Sobotní utkání se mi těžce hodnotí. Měli jsme představu, jak soupeř bude hrát a toto se i naplnilo. Chyběla nám však odvaha a agresivita v dohrávání bodových míčů, kde jsme vyrobili velké množství chyb, které dle mého názoru byly z opatrnosti a nejistoty. Chybělo nám i nasazení z pátku, kdy hráčky dokázaly opravdu bojovat o každý balón a dokázaly komunikovat v krizových momentech. Pokud se soupeř ve skóre dostal nad nás, ztráceli jsme víru ve vlastní schopnosti a toto nás připravilo o důležité body v cestě do play-off.

 

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Z minulé sezony jsme věděli, že Hradec nebude lehkým soupeřem, ovšem od začátku pátečního zápasu to byl vyrovnaný souboj, kde jsme se tahali o každý bod. Vítezství v prvním setu nám po psychické stránce pomohlo a zvládli jsme celý zápas dotáhnout do vítězného konce. Nicméně sobotní zápas byl úplně odlišný a my nehráli to, co v pátek. Nedokázali jsme složit míč a celkově jsme nepředvedli týmový výkon. Tři body jsou sice super, ale z mého pohledu jsme měli získat plný počet.