Extraligové kadetky stále v první osmičce

Extraliga kadetek zahájila druhou část sezóny dalším turnajem (14.-15.1.2023), který jsme měli možnost již podruhé v této sezóně pořádat v domácím prostředí haly Sportovního gymnázia v Plzni.

Věděli jsme od začátku, že druhá skupina (5.-8. místo) je ve všech ohledech náročnější a vyrovnanější než první čtyřka. Od prvního do posledního utkání se tato „prognóza“ potvrdila. Celý turnaj jsme odehráli bez nemocné smečařky Jany Vávrové, ale holky bojovaly i za ní.

V sobotu jsme rozehráli turnaj s týmem Českých Budějovic, se kterým jsme prohráli na úvod sezóny v kvalifikaci. První tři sety byly jako na houpačce a rozhodovaly servis/příjem a zejména nevynucené chyby na obou stranách. Ve čtvrtém setu se hrál vyrovnaný volejbal, ale v dramatické koncovce jsme na možnost bodovat nedosáhli. Naše druhé sobotní utkání s VK KP Brno jsme zahájili koncentrovaně a s velkým tlakem na podání. Pečlivě jsme bránili v poli a první dva sety jsme dovedli do vítězství. V dramatickém třetím setu jsme se nevyvarovali vlastních nevynucených chyb a soupeře jsme pustili do velké euforie, velmi dobře dohrával bodové situace a po zbytek utkání nás už k ničemu nepustil. Alespoň jeden bod z tohoto utkání nám dával šanci porvat se o udržení ve skupině.

V neděli ráno nám Brno vítězstvím 3:1 nad Českými Budějovicemi umožnilo rozhodnout o setrvání ve skupině, a to pouze v případě vítězství za tři body. My jsme proti Frýdku-Místku nastoupili s jasným cílem vyhrát za tři body. Frýdek-Místek na turnaji předváděl kvalitní volejbal a díky jeho útočné síle na smeči byl celý turnaj pro všechny týmy nebezpečný. My jsme od začátku utkání velmi dobře přihrávali a z toho pramenila možnost využít útoku středem sítě s našimi blokařkami. První dva sety si urval každý z týmů jeden pro sebe. Od poloviny třetího setu po dlouhé přetahované se holky zkoncentrovaly na jediný cíl, dotáhnout utkání do vítězství. S obrovským nasazením, odvahou a nezdolnou vůlí předvedli neskutečnou koncovku, ve které za stavu 22:23 utkání rozhodli tři podání Páv a konečný dvojblok Beranové s Paruchovou. Po posledním bloku už vytryskla nefalšovaná radost a oslava důležitého vítězství. Holky odevzdaly maximum a prokázaly velké odhodlání. Slovy klasika „Kdo tam nebyl, neuvěří.“

Za celý víkend a zejména atmosféru v posledním utkání zaslouží velké DÍKY naši skvělý fanoušci. Věřím, že stejně jako holky nám věřili a svou energií byli sedmým hráčem na hřišti! Děkujeme za podporu.

Sestava: Páv, Mužíková, Vítová, Theierová, Beranová, Valentová, Mášková, Balášová, Marková, Ciprová, Paruchová, Janková, Netrvalová, Votýpková

Výsledky:
Plzeň – České Budějovice 1:3 (-19,12,-10,-23)
Plzeň – VK KP Brno 2:3 (23,17,-22,-18,-11)
Plzeň – Frýdek-Místek 1:3 (22,-21,18,23)
 
Trenér: Jindřich Pavlík
Asistent: Kateřina Rubášová