Díky obří podpoře připisujeme body

První domácí zápas druhé poloviny sezóny a zároveň první domácí zápas roku 2023 byl poněkud zdravotní výzva, jelikož k úrazům a bolístkám z minulého zápasu se během týdne přidalo ještě pár dalších a den před zápasem jsme ani pořádně nevěděly, v kolika se sejdeme. Přes to všechno byl konečný počet 10 hráček velký úspěch.

První zápas nezačal vůbec špatně, se soupeřkami jsme držely krok a nechaly si je utéct až v koncovce, druhý set jsme se v herních činnostech utvrdily a hlavně si vzaly k srdci větu, kterou prohlásila Týna za stavu 14:10 – „pojďme to neposrat“, a zápas vyrovnaly na stav 1:1. Tím ale naše nadšení skončilo a v dalších dvou setech jsme soupeřkám podlehly a zápas skončil stavem 1:3.

Do druhého zápasu jsme nastoupily posilněné polévkou a soupeřky v prvním setu smetly 25:14. Holky z Prahy se nás ale nezalekly a druhý i třetí set převzaly opět do svých rukou. Poté ale přišel zlom, jelikož dorazila velká skupina fanoušků, kteří k nám dorazili až z Německa a zaplnili tak celý domácí kotel. My za jejich velmi hlasité podpory dokázaly stav zápasu vyrovnat a následně v tie-breaku zvrátit ve svůj prospěch a zvítězit 3:2. Konečné skóre s jedničkou naší skupiny jsou tedy připsané dva body do tabulky, za které jsme rády. Příští víkend nás čeká dlouhá cesta do Rumburku, tak nám držte palce.

1. zápas 1:3 (-21,19,-16,-18)
2. zápas 3:2 (14,-16,-19,23,12)
Sestava: Blumentritová, Dostálová, Härtelová, Havlíčková, Hrubá, Juránková, Jurčenková, Paulová, Valková, Vlková