Na sever za sněhem

Drnčení budíku ve 4:30, chtě, nechtě vylézt z postele. Tak začínala zápasová sobota a cesta do dalekého a zasněženého Rumburku. Naše cesta byla naštěstí v pořádku, takže k tradiční zastávce na benzínce u Rokycan jsme vzhledem k času přidaly ještě jednu před cílem. Pouze Maky a několik soupeřek jedoucích z jiného směru zůstalo viset v kolonách tvořených kvůli nepřízni počasí, a tak zápas začal o trochu déle. To nic neměnilo na tom, že jsme byly oslabené o hlavní nahrávačku a zároveň jsme s sebou měly pouze jednu blokařku.

První set byl proto dost zkušební a ukázal, že postově to nebude to pravé ořechové. Proto jsme do druhého setu obměnily sestavu, nahrávky se ujal Vlk a postu chybějící blokařky naše nejmenší útočnice Jury. A světe div se, ve druhém setu jsem soupeřky udolaly. Bohužel naše hra nebyla moc stabilní, stíhaly nás dlouhé bodové série, kdy se nám nedařilo otočit hru ve svůj prospěch, trápily jsme se na přihrávce a následně i na útoku, jelikož soupeřky po krátké době zjistily, že ze středu toho moc neodútočíme. Bylo to tedy nahoru a dolů, dva sety pro nás, dva pro soupeřky. I přes výbornou koncovku čtvrtého setu jsme ale zápas do vítězného konce dotáhnout nedokázaly – 2:3.

Druhý zápas se nesl v podobném duchu. Často jsme dotahovaly zbytečné několikabodové vedení soupeřek, čímž jsme si, i když v bodově vyrovnaných setech, nechávaly vítězství pomalu, ale jistě unikat. Ve třetím setu došlo ale ke zlomu, v průběhu hry přestala svítit světla v celé tělocvičně a zápas byl na čas přerušen. Po nucené pauze jsme zpět do zápasu naskočily rychleji než soupeřky a jejich vedení tak snížily na 1:3. Ve čtvrtém setu jsme ale soupeřkám daly opět náskok a i přes velkou bojovnost v koncovce jsme jim podlehly 28:30.

Sečteno, podtrženo – jeden bod s tabulkově slabším soupeřem není žádná sláva. Příští víkend máme pauzu a tak doufáme, že do příštích zápasů budeme již v lepším a početnějším složení a uhrajeme více bodů.

1. zápas 3:2 (16,-20,14,-25,6)
2. zápas 3:1 (18,23,-23,28)
Sestava: Dostálová, Härtelová, Havlíčková, Hrubá, Juránková, Marková, Rozsypalová, Vlková