Z Hradce bez bodu

TJ Slavia Hradec Králové – Volejbal Plzeň 3:1 (25:11, 25:27, 25:21, 25:20)

Zápas začal drtivým nástupem hradeckých volejbalistek, které velmi dobře podávaly a my si z těžkých situací nedokázali vytvořit dobré pozice pro útok. Toto se obrátilo ve druhém setu, kdy jsme po zlepšeném příjmu více riskovali na útoku a trpělivostí spojenou s agresivitou jsme jej dotáhli do vítězného konce. Další dvě sady nebyla naše hra špatná, ale soupeř měl bohužel navrch.

TJ Slavia Hradec Králové – Volejbal Plzeň 3:0 (25:12, 25:10, 25:21)

Sobotní utkání nám vůbec nevyšlo, soupeř dobře přihrával a vytvářel si dobré pozice pro útok středem, který se nám nedařilo bránit. V kombinaci s naším nedůrazným útokem jsme v tomto zápase nekladli příliš velký odpor proti hráčkám z Hradce Králové.

 

David Konečný (trenér):
Velmi těžce se mi tato utkání hodnotí. Ano, hráli jsme opět proti zkušenějšímu soupeři, ale naše hra nevykazovala známky nasazení a důrazu, se kterými bychom proti takto hrajícím soupeřům mohli uspět. Velmi špatně jsme útočili, ač jsme měli dostatek dobře připravených akcí. Chyběla nám agresivita a celkově byl náš výkon mdlý.
 
Kateřina Chlumecká (kapitánka):
V těchto dvou zápasech se opět ukázalo, jak jsou zkušenosti důležité. V pátečním zápase jsme od začátku prohrávaly vysokým rozdílem a i když jsme se ve druhém setu pokusily o zvrat zápasu, hradecké hráčky nenechaly nic náhodě a opět nás svým silným servisem a kvalitní obranou tlačily a držely neustále pod sebou. Toto tempo jim vydrželo i do sobotního zápasu, kde jsme opět nemohly najít cestu přes obranu soupeře a Hradec si zaslouženě ponechal všechny body doma.