Extraligové kadetky dominovaly v Havlíčkově Brodě

Extraliga kadetek pokračovala v rychlém sledu dalším turnajem (3.-4.2.2023), který pořádal Havlíčkův Brod. Plzeňské volejbalistky na turnaj odjížděly s cílem bojovat o návrat do první čtyřky. Po domluvě všech družstev ve skupině se turnaj odehrál v pátek a sobotu.

Na páteční utkání s domácím Havlíčkovým Brodem jsme odcestovali s velkou rezervou a holkám to prospělo. Do utkání vstoupily s velkou chutí a zejména kvalita i stabilita našeho podání byla velmi vysoká. Dobře jsme také bránili na síti. Kromě třetího setu jsme měli utkání pod kontrolou a zvítězili 3:0. I když soupeři chyběli tří hráčky pro nás to byl důležitý začátek turnaje.

V sobotu nás čekala dvě utkání a hned první s Ostravou měl velmi vysokou kvalitu. Ostrava nás první dva sety trápila rychlou hrou na kraji sítě a jejich smečařky se jednoduše prosazovaly. Od třetího setu jsme dokázaly plnit taktické pokyny a s velkým přispěním našeho stabilního účinného podání jsme utkání dotáhli do vítězného konce 3:1. Holky odehrály zase jedno z těžkých utkání, a to jim vždy dává spoustu zkušeností. Po této vítězné bitvě měly holky velkou radost. V závěrečném třetím utkání s Frýdkem-Místkem jsme nic neponechali náhodě a po soustředěném výkonu všech hráček jsme zvítězili 3:0.

Vítězstvím na turnaji jsme se opět vrátili do první čtyřky a těšíme se na staronové soupeře: Duklu Liberec, KP Brno a Kralupy nad Vltavou. S jistotou finálového turnaje se začínáme připravovat směrem k vrcholu letošní sezóny.

Sestava: Páv, Mužíková, Vítová, Theierová, Beranová, Valentová, Šulistová, Marková, Ciprová, Paruchová, Vávrová J., Janková, Netrvalová.
 
Výsledky:
Plzeň – Havlíčkův Brod 3:0 (13,9,21)
Plzeň – Ostrava 3:1 (20,-18,15.15)
Plzeň – Frýdek-Místek 3:0 (17,19,16)
 
Trenér: Jindřich Pavlík
Asistent: Kateřina Rubášová