Ženy prolomily prokletí

Volejbal Plzeň – VK Hronov 2:3 (14:25, 25:20, 16:25, 25:20, 13:15)

V prvním utkání proti nepříjemnému soupeři jsme se ze začátku utkání nedokázali prosazovat proti obraně hronovských volejbalistek, ve druhém setu jsme díky zpřesněné nahrávce zvládali využívat naši dobrou obranu kvalitním protiútokem. Další dva sety měly stejný průběh jako dva předchozí, stále jsme dobře bránili, ale v lichých setech jsme nedokázali dohrávat bodové balony. V tie-breaku už rozhodovaly maličkosti, soupeř vyrobil méně nepřesností a dokráčel si pro výhru.

Volejbal Plzeň – VK Hronov 3:2 (17:25, 25:21, 24:26, 25:17, 15:12)

První set druhého zápasu opět začal naší nedůrazností v útoku, v dalším průběhu utkání jsme však dominovali my. Pestrý útok a skvělé vykrývání jsme podpořili dobrým servisem, toto pokračovalo i ve třetím setu, kde jsme bohužel neudrželi vybudovaný náskok a smolně ztratili koncovku. Plzeňské hráčky to ale nepoložilo a odhodlaně dokráčely k velmi cennému vítězství.

David Konečný (trenér):
Výsledkově si myslím, že jsme mohli dosáhnout na více bodů. Primárně mě ale těší námi předvedená hra, kde hráčky opravdu hrály jako jeden tým, dokázaly si pomoct a doplnit se v těžkých situacích. Byl to zřejmě jeden z nejlepších výkonů v této sezóně. Velmi si cením bojovnosti a obětavosti, která zejména v druhém zápase přinesla své ovoce.

Kateřina Chlumecká (kapitánka):
Obě utkání byla, podle očekávání, vypjatá a atmosféra na hale byla více než hustá. Do pátečního zápasu jsme nevkročily zrovna nejlépe, ale díky emocím na hřišti i mimo něj jsme dokázaly zápas vyhrotit až do tiebreaku, kde bohužel soupeř vyhrál nejtěsnějším rozdílem. Sobotní zápas opět nebyl ideálně rozehraný, ale zase jsme to díky emocím dotáhly do zkráceného pátého setu, kde už se štěstí obrátilo na naši stranu. Mám velkou radost z námi předvedené hry, kdy jsme hrály jako tým a v těžkých situacích si pomáhaly.