Dvě výhry na domácí půdě

Druhá polovina sezóny pokračuje v plném proudu a nás tentokrát čekaly další dva domácí zápasy s týmem z Domažlic. Tuto sobotu jsme se sešly opět v početnější sestavě, dokonce nás po delší době přijela svým výkonem podpořit i Buli, které se po nás a volejbalu asi už stýskalo J. I když to bychom už zkrátka nebyly my, kdyby nám opět jeden z postů nechyběl, a tak jsme do obou zápasů nastoupily bez libera.

Do prvního zápasu jsme ale vkročily tou pravou nohou, dařilo se nám ve většině herních situací a nad soupeřem jsme měly ve všech činnostech navrch. Hra probíhala poměrně hladce a překvapivě jsme nezaznamenaly v průběhu jednotlivých setů žádné větší výpadky. Tímto výkonem jsme si vysloužily výhru 3:0 a připsaly tak první tři body do tabulky.

V druhém zápase jsme posílily ještě o jednu hráčku a nastoupily do prvního setu, jehož průběh byl sice o něco vyrovnanější, než v rámci prvního zápasu, ale i tak se vedení drželo stále na naší straně. Do druhého setu se ale trenér rozhodl k velmi razantnímu kroku a prostřídal téměř celou „šestku“, čímž zaskočil jak nás, tak v počátku i soupeřky. Hra byla stále vyrovnaná, ale následně jsme několika vlastními chybami nechaly soupeřky dotáhnout a dostaly se tak do velmi vypjaté koncovky, ve které se více zadařilo Domažlicím – 1:1. Další dva sety byly jako na houpačce a rovným dílem jsme si je se soupeřkami rozdělily. Následoval tedy tie-break. Ten naštěstí proběhl již plně v naší režii, zápas jsme ukončily stavem 15:5 a do tabulky si tak připsaly další dva důležité body.

Příští víkend nás čeká poslední venkovní dvojzápas, kdy poměříme své síly se zkušenostmi z Příbrami. Držte nám palce.

1. zápas 3:0 (16,15,21)
2. zápas 3:2 (20,-27,22,-21,5)
Sestava: Härtelová, Havlíčková, Hrubá, Juránková, Jurčenková, Kalinová, Pařízková, Rozsypalová, Rychnová, Valková, Vlková