Z Brna bez bodu

VK KP Brno – Plzeň 3:1 (25:15, 23:25, 25:18, 25:16)

Posílený soupeř z Brna na nás nastoupil od prvních míčů a k ničemu nás nepustil, my jsme v prvním setu pouze korigovali skóre. Od druhého setu jsme přitvrdili na servisu, který soupeřkám činil velké potíže a společně s naší bojovností jsme set dotáhli k vítěznému konci. V dalším průběhu zápasu měl soupeř navrch, velmi kvalitně bránil, my se nedokázali prosazovat v útoku.

 

VK KP Brno – Plzeň 3:1 (19:25, 25:19, 25:8, 25:14)

Trošku netradičně na centrkurtu haly Vodova jsme zahájili naše sobotní utkání. Velmi dobře jsme servírovali a po kvalitní obraně jsme odvážně útočili. Ve druhém setu se soupeřky zkoncentrovaly a i ony nám dokázaly znepříjemnit pozice pro útočení. Ztráta druhého setu v nás zanechala trošku chmury a i tomu odpovídá třetí set, na naší straně nefungovala žádná z činností. Ve čtvrtém setu jsme ještě křesali jiskřičku naděje, ale vybudovaný náskok Brna jsme dotáhnout nedokázali.

 

David Konečný (trenér):
Věděli jsme, že soupeř i přes své postavení v tabulce je velmi kvalitní. To se projevilo hned v úvodu prvního zápasu, kde tím děvčata byla trošku zaskočená a nevěděla, jak reagovat. V obou utkáních jsme měli velké množství dobrých momentů, kde nechyběly ty prvky volejbalu, ke kterým hráčky nabádám. Soupeř byl bezesporu kvalitnější, krom výpadků v druhém zápase to můžu považovat z naší strany za dobrý volejbal. Bohužel těchto kvalitních momentů bez výpadků bychom potřebovali víc.
 
Denisa Mentlová (kapitánka):
Do pátečního zápasu jsme nevstoupily příliš dobře, Brno nám uteklo a my ho nebyly schopny dohnat během celého prvního setu. V dalších setech se nám podařilo se zlepšit na příjmu a prosadit se na útoku. I tak to ale stačilo pouze na výhru v jednom setu.
Oproti tomu v sobotu jsme měly vstup do zápasu výrazně lepší, dokázaly jsme držet soupeře pod sebou a pod tlakem a vyhrály jsme první set. Pak nám ale nevyšlo vůbec nic, nedokázaly jsme se chytit na příjmu ani na útoku a podlehly jsme brněnskému nátlaku.
Celkově odjíždíme velmi zklamané, nenaplnily jsme naše očekávání a tak po druhé části končíme na posledním místě.